Marović bira tim do kraja mjeseca - Volim Podgoricu

Marović bira tim do kraja mjeseca

Politički savjet Demokratske partije socijalista (DPS), na čijem je čelu Svetozar Marović, biće najvjerovatnije formiran do kraja mjeseca, saznaju “Vijesti”.

Prije formiranja Savjeta  trebalo bi da budu održane sjednice Predsjedništva, koje se očekuju do 20. septembra,  i Glavnog odbora   na kojima će se raspravljati o tom  partijskom tijelu. Marović  bi  do sjednice Predsjedništva trebalo da ponudi predlog kandidata za članove Političkog savjeta DPS-a koji ne moraju biti članovi partije.

Po Statutu, Savjet ima  11 članova iz reda istaknutih stručnjaka iz različitih oblasti društveno-političkog života, i to je isključivo savjetodavno tijelo partije.

Statutom je predviđeno i da predsjednik Političkog savjeta, kojeg je izabrao Kongres, predlaže Predsjedništvu članove Savjeta, a Predsjedništvo ih, u skladu sa Odlukom i ovlaštenjima koje ima od Glavnog odbora, imenuje za članove Političkog savjeta. Tu odluku kasnije treba da verifikuje i Glavni odbor.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz vrha DPS-a, na prvoj narednoj  sjednici najviših stranačkih organa vladajuće partije trebalo bi da se raspravlja i o novim okolnostima u kojima se partija našla nakon hapšenja njenih funkcionera u Budvi.

Bivši gradonačelnik Budve  Lazar Rađenović podnio je ostavku na te funkcije, nakon što je optužen da je bio  dio kriminalne organizacije koja je oštetila gradsku kasu za više od deset miliona eura. Nakon Rađenovićeve ostavke na mjesto šefa budvanskog DPS-a i gradonačelnika Budve došao je poslanik Srđa Popović.

Prema tvrdnjama sagovorinika “Vijesti” partijski vrh će razgovarati o rezultatima državnih organa i ispunjavanju obaveza iz Poglavlja 23 i 24 uoči  Izvještaja o napretku Evropske komisije, koji se očekuje  početkom oktobra. Predsjedništvo će razgovorati  i o sastanku Savjeta ministara NATO u vezi sa pozivom Crnoj Gori da se priključi Alijansi.

Neće još o Vujici i Brajoviću

Sagovornik “Vijesti” kazao je da se  partijski organi  vjerovatno neće izjašnjavati o zahtjevu Socijaldemokratske partije(SDP)  da  premijer Milo Đukanović razriješi funkcije ministre Vujicu Lazovića i Ivana Brajovića, koji su napustili tu partiju.

Nakon predsjedništva bi trebalo da se raspravlja i o novom kandidatu za portparola DPS-a. Dosadašnji portparol  Časlav Vešović, je prošle godine imenovan za zamjenika gradonačelnika Podgorice, pa se očekuje predlaganje  novoh kandidata.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com