Vujanović sa Nišanijem: Utvrđenje granica od posebne važnosti - Volim Podgoricu

Vujanović sa Nišanijem: Utvrđenje granica od posebne važnosti

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović tokom boravka u Tirani gdje je govorio, na otvaranju Međunarodne konferencije mira, sastao se sa predsjednikom Albanije Bujarom Nišanijem.

“Konstatovano je da su odnosi Crne Gore i Albanije sadržajni u svim oblastima i da postoje mogućnosti za njihovo unapređenje posebno u sferi ekonomije. Naglašena je važnost zajedničkih infrastrukturnih projekata i u tom kontekstu potreba kordiniranog djelovanja kako bi se obezbijedila podrška i pomoć Evropske Unije u okviru Brdo- Brioni i Berlinskog procesa”, navodi se u saopštenju iz predsjednikovog kabineta.

Predsjednik Albanije je iskazao poštovanje za ugovore o granici koje je Crna Gora u Beču potpisala sa BiH i Kosovom. Konstatovao je da je utvrđenje granica od posebne važnosti i iskazao zadovoljstvo da su Crna Gora BiH i Kosovo utvrdili granice bez međunarodnog posredovanja. Predsjednici su istakli da je važno da Crna Gora i Albanija nemaju problema sa granicom i da su uspostavili odličnu međugraničnu kontrolu.

Predsjednik Albanije Bujar Nišani ponovio je snažnu podršku Crnoj Gori za NATO integracije očekujući da će Crna Gora do kraja godine dobiti poziv za članstvo u NATO-u.

 

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com