KIC: Revija filmova Zlatne komedije od 14. do 17. septembra u Dodestu - Volim Podgoricu

KIC: Revija filmova Zlatne komedije od 14. do 17. septembra u Dodestu

Revija filmova Zlatne komedije biće održana u okviru filmskog programa Kulturno – informativnog centra KIC “Budo Tomović” i obuhavtiće projekciju nekih od najpoznatijih komedija. Filmovi će biti prikazani od 14. do 17.septembra u sali DODEST, sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Revija će početi u poneđeljak, 14. septembra prikazivanjem filma „Meš“ (1970) koji je nastao u režiji Roberta Altmana. Riječ je o američkoj antiratnoj satiri koja govori o osoblju poljske bolnice koje raznim šalama pokušava otkloniti strah i depresiju tokom Korejskog rata. Film je dobitnik nagrade za najbolju komediju 1971.godine, kao i brojnih drugih nagrada.

Film „Prljavi pokvareni prevaranti“ (1988) režisera Frenka Oza, biće prikazan u utorak, 15. septembra, a govori o Frediju Bensonu (Steve Martin) i Laurensu Džejmsonu (Michael Caine) iskusnim prevarantima koji žive iskorištavajući pripadnice ljepšeg pola i obmanjujući ih pričom o svojoj neistinitoj tužnoj sudbini. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada.

Komedija „Gospodin Bin“ reditelja Mela Smita, biće prikazana u srijedu, 16.septembra u kojem da bi se oslobodili od beznadežno nespretnog i destruktivnog stražara zvanog gospodin Bin, odbor donosi odluku da ga u ime firme pošalje u Los Anđeles na otvaranje portreta Vistlerove Majke.

U četvrtak, 17. septembra je projekcija filma „Kad vodenjak pukne“ (2010) režisera Toda Filipsa. Ta projekcija zatvoriće reviju Zlatne komedije. Dok Piter (Robert Downey Jr.) žuri da stigne na let kako bi bio uz suprugu na porođaju, njegove najbolje namjere se izjalove kada ga slučajni susret sa neostvarenim glumcem Itanom Tremblijem (Zach Galifianakis) primora na stopiranje, uništenje nekoliko automobila, više prijateljstava i živaca.

(cdm.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com