Džiu-džica: Podgoričanima sedam medalja u Splitu i Beogradu! - Volim Podgoricu

Džiu-džica: Podgoričanima sedam medalja u Splitu i Beogradu!

Borci podgoričkog kluba “Mata Leao A- Force” osvojio je sedam medalja na takmičenjima u brazilskoj džiu-džicu na ,,Brazilian jiu jitsu Split Openu” i ,, Belgrade BJJ No Go Openu”.

Na  ,,Brazilian jiu jitsu Belgrade No Gi Open” u konkurenciji takmičara iz osam zemalja:  Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Grčke,  Japana, Bugarske i Mađarske, zlato je osvojio Marko Jokmanović, a srebro Srđan Bošković. Jokmanović je do pobjede došao u kategoriji do 67,5 kilograma. U ubjedljivom nastupu on je trijumfovao  nad borcima iz  Mađarske, Japana i Makedonije.

U kategoriji do 79,5 kilograma Bošković  je, nakon dvije pobjede osvojio srebro.

Na  ,,Split Brazilian jiu jitsu “ međunarodnom openu nastupili su timovi iz sedam zemalja, Hrvatske, Japana, Mađarske, Bosne i  Hercegovine, Slovačke, Albanije i Crne Gore. “Mata Leao A- Force” nastupio  je sa četiri borca koji su osvojili pet medalja – tri zlata, srebro i bronzu.

Zlato je osvojio  Marko Jokmanović koji  je trijumfovao u kategoriji braon i crnih pojaseva do 70 kg  pobijedivši u  senzacionalnom finalu protiv Japanca Macumota, dok je u open kategoriji Jokmanović zaslužio bronzu.

Zlato je osvojio i Srđan Bošković, aktuelni evropski prvak, koji je pokazao da je bez premca u open kategoriji plavih pojaseva.

Mladen Jokmanović je poražen u finalu srednje kategorije braon i crnih pojaseva, dok je mlada nada,  Đorđe Krstajić  osvojio zlato u kategoriji juniora u teškoj kategoriji.

,,Nakon veoma uspješnog Split BJJ Opena potvrdili smo kvalitet i na “Belgrade NO Gi openu”. Ovo je samo nastavak uspješnog prvog dijela sezone u kojem smo u Podgoricu donijeli četiri medalje sa prvenstva Evrope u Rimu. Uspjeli smo da pokažemo da se u Podgorici i Crnoj Gori radi kvalitetan brazilski džiu-džicu. To je rezultat odličnog rada, dobrih i kvalitetnih priprema, iako sami  snosimo troškove svih takmičenja. Zato ćemo nataviti da ispratimo takmičarski kalendar u onoj mjeri koliko nam mogućnosti dozvole”, naglasio je Mladen Jokmanović, trener u podgoričkom klubu.

(vijesti.me)

1 komentar

  1. Hello! I just would like to give you a enormous thumbs up with the great info you could have here on this post. We are returning to your website for much more soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com