ZABRANA FARME, PAROVA I VELIKOG BRATA: Rijalitiji neće moći da se emituju prije DESET UVEČE? - Volim Podgoricu

ZABRANA FARME, PAROVA I VELIKOG BRATA: Rijalitiji neće moći da se emituju prije DESET UVEČE?

Članica Savjeta regulatornog tijela za elektronske medije (RTEM) Gordana Suša predložiće sjutra na sjednici ovog tijela zabranu emitovanja rijaliti programa prije 22 časa.

Suša traži da se Farma, Parovi i Veliki brat označe kao programski sadržaj neprikladan za mlađe od 16 godina i samim tim zabrane za emitovanje u dnevnim i večernjim terminima.

Suša, inače novinarka, kaže za Informer da je ovo njen lični stav i predlog o kome još nije razgovarala sa kolegama.

– Smatram da moramo hitno da zaštitimo maloljetnike u Srbiji. Analize RTEM pokazale su da se od jutra, pa tokom čitavog dana, u ovim rijalitijima prikazuju najgroznije stvari, a to je vrijeme u kom djeca i mladi gledaju. Sve komercijalne televizije, bez razlike, krše zakon i tome treba stati na put – ističe Suša koja smatra da će TV Prva, B92, Pink i TV Hepi, morati da promijene programsku šemu ako se ovaj predlog usvoji.

Milomir Marić, glavni urednik TV Hepi na kojoj se emituju Parovi smatra da je krajnje licemjerno to što se Suša poziva na zaštitu omladine.

– Sad su tobože svi šokirani što mladi mogu to da vide. A to je ista ona omladina koja prije ponoći ne kreće na splavove… Uostalom, rijaliti nisu naš izum, nego smo ih uveli da bismo se evropeizirali…Stručnjaci u tom RTEM bi morali da znaju da su rijaliti programi jedan od uslova naših EU integracija – objašnjavga Marić.

Sa TV Prva poručuju ovim povodom da se Veliki brat ne može svrstati u isti koš sa ostalim rijalitijima.
– Veliki brat je kultni svjetski šou, koji se po mnogo čemu izdvaja u odnosu na druge rijalitije. Postoje stroga pravila koja se poštuju i ozbiljni psihološki testovi koje takmičari moraju da prođu. RTEM je rijetko kad imao zamjerke na naš račun, ali smo spremni za saradanju i razgovor – rekla je PR ove televizije Slađana Paunović.

Pink se ovim povodom nije oglašavao.

 

(Informer)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com