Gradsko pozorište gostuje na BITEF-u - Volim Podgoricu

Gradsko pozorište gostuje na BITEF-u

16.Bitef Polifonija 2015 koja je prateći program BITEF festivala, odvijaće se ove godine od 18.do 25.septembra na više lokacija u Beogradu, i sa jednim gostovanjem u Novom Sadu.

Bitef će ove godine predstaviti inovativne, kreativne projekte i predstave koji se ostvaruju kroz procese razmjene učesnika sa publikom, pa su tako ove godine najavljeni okrugli stolovi, forumi, tribine, radionice i predstave poslije kojih slijede razgovori sa publikom.

Gradsko pozorište Podgorica će 21.septembra  gostovati u Beogradu na 16.Bitef Polifoniji 2015 sa predstavom „Kinez“ (14+) po tekstu Maje Todorović, u režiji Anje Suše, koja je rađena u koprodukciji sa Međunarodnim festivalom Kotor Art i Assitej centrom Crna Gora. 

Drama „Kinez“ Maje Todorović je nagrađeni najbolji tekst na prvom konkursu koji je raspisao ASSITEJ centar Crna Gora u saradnji sa Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Gradskim pozorištem Podgorica, a premijerno je izveden u sezoni 2013/2014.

Ovo je priča o ljubavi, prijateljstvu i mašti. Ovo je priča o čarobnjaku „Kinezu“ koji može da vidi šareni svet drugačijim očima. Ovo je, takođe, i priča o današnjem vremenu ali i o sećanju na neko drugo vreme koje nismo zaboravili i nikada nećemo. Ovo je i Goranova, Jelenina i Emirova priča. I moja. I vaša.

 U predstavi igraju: Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić.

 

1 komentar

  1. Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Magnificent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com