PODGORICA: Marku Raduloviću određen pritvor! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Marku Raduloviću određen pritvor!

Predsjednik Osnovnog suda Zoran Radović odredio je pritvor Podgroičaninu Marku Raduloviću, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti sugrađaninu Srđanu Šundiću.

Šundić je u utorak veče prijavio džudistu Radulovića da mu je oko  sat iza ponoći prijetio da će mu zapaliti kuću i “ubiti sina koji je u zatvoru”. Navodno njih dvojica su se sreli u Radulovićevom kafiću u podgoričkom naselju Blok 9.

Radulovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović kazao je “Vijestima” da je Radović odredio pritvor njegovom klijentu zbog  opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na svjedoke.

Piperović je ocijenio da je takva odluka “prosto nevjerovatna”.

“Prosto je nevjerovatno da se na neviđeno povjeruje čovjeku, koji je, znajući da Radulović slavi izlazak iz zatvora sa svojim najboljim prjateljima, u svom lokalu, u jedan sat iza ponoći zakucao na vrata lokala iako je znao da je unutra Radulović sa drugovima. Postavlja se pitanje zašto je došao u to doba, i kako to da se ne sjeti, odnosno da nije mogao da prepozna nikoga od deset ljudi koji su ga tobože napali, i obalili na zemlju, iako su mu pola od njih komšije, a prepoznao je Marka koji je nakon toga, navodno, izašao ispred lokala i navodno mu kazao ‘zapaliću tebe, i kuću, i sina ti u zatvoru'”, kazao je Piperović.

On je dodao da je Šundić u izjavi učinio nespornim da između njega i Radulovića nije bilo  nikakvog kontakta.

“Ovo već postaje praksa, vrlo opasna, da se na časnu riječ, jedne osobe, bilo kojim povodom, određuje pritvor licima, iako zužilac o istom događaju, istog dana, sasluša više svjedoka koji kažu da je upravo to lice pijano maltretiralo goste. Postavlja se logično i laičko pitahje – zašto svjedok ošteććeni dolazi kod Marka u jedan poslije pnoći? Ovo tim prije što je Marko sa njim višegodišnji komšija, i kuće su im udaljene na nekih 100 metara. Da je imao namjeru da prijeti valjda bi ga potražio kod kuće, ili sačekao na ulici. Sve ovo ukazuje da je tobožnji oštećeni sve unaprijed isplanirao, i nakon toga imao spremljenu izjavu  u Tužilaštvu. Olako određeivanje pritvora, inače će kod građana izazvati osjećaj ugorženosti, jer danas  bilo ko, iz bilo kojih motiva, može bilo koga da prijavi, kaže da je nešto prema njemu urađeno i više ne pmažu ni iskaz prijavljenog ni očevici”, kazao je Piperović.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com