Požalio se Dragoj Saveti da ne može da vodi ljubav sa svojom ženom, evo šta mu je odgovorila - Volim Podgoricu

Požalio se Dragoj Saveti da ne može da vodi ljubav sa svojom ženom, evo šta mu je odgovorila

Znate one rubrike “U četiri oka”, “Neka ostane među nama” i slične? Svi ih čitamo u ženskim časopisima jer vjerujemo da ćemo u moru tuđih problema i savjeta psihologa naći rješenje i za svoju muku.

Ilustracija: problemi u braku uništili seksualni život jednog bračnog para

Sada su se te rubrike preselile na sajtove, pa smo tako na sajtu elephantjournal.com pročitali ovo pitanje.

Draga Erika,

Imam 44 godine i u relativno sam srećnom braku. Moj problem su kilogrami moje žene.  Od našeg vjenčanja pre 22 godine, ona se ugojila 30 kilograma i više me uopšte seksualno ne privlači.

Nijesam je nikad prevario i želim da vjerujem da nikad i neću, ali moj seksualni život je zbog

svega ovoga na vrlo niskom nivou.

Mi više uopšte nemamo seks. Ja sam u prilično dobroj formi, idem u teretanu i mnogim ženama sam privlačan. Kada je moja žena bila mlada, bila je prirodno lijepa, mislim da se sada opustila jer je svoj izgled uzela zdravo za gotovo.

I sada ka da neće ništa da uradi po tom pitanju.

Smeta mi i sama pomisao na to da smo nas dvoje imali svoj seksulani život prije 100 godina i da je to to. Ponekad poželim da samo “pokupim” bilo koju ženu i tako suprugu oslobodim pritiska.

Pitam se i da li je monogamija u prirodi čovjeka i da li je realno očekivati od muškarca da suzbije seksualni nagon.

Priznajem, možda sam se previše mlad oženio i da nisam, možda bih izabrao neku drugu ženu i tako ne bih imao ove probleme. Kao žena, šta mislite o ovome?

Nezadovoljan

Evo šta mu je Erika odgovorila.

Kao ženi, drago mi je da nisam udata za vas.

Nijeste napisali da li ste o ovome razgovarali sa svojom ženom, a to bi trebalo da bude prvi korak mnogo prije nego što samo  “pokupite” bilo koju ženu.

Moj osjećaj je da vi niste čuli njenu stranu priče, da vas dvoje ne  radite kao tim, bilo da je to vaša greška, njena, ili obostrana.

Seks je kritična tačka svakog braka i nešto što se mijenja kako vrijeme prolazi. 

Vi bi trebalo da se pripremite za jedan težak razgovor sa svojom  ženom. Spremite se i da slušate i da govorite. Svakako je dobar predlog da se posavjetujete sa bračnim terapeutom jer to što  vama nedostaje seks, a vaša žena je dobila na kilaži, pokazujeda u vašem braku treba da se radi na još mnogim, dubljim  nivoima.

Budete li imali hrabrosti da vas nešto u tim razgovorima  povrijedi, budete li htjeli da budete iskreni i saosjećajni, postoji šansa da ovaj problem rješite.

Ali ako ne, ova, pa i svaka vaša druga veza u budućnosti, nikada neće biti prava i iskrena.

Erika

“Žena”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com