PODGORICA: Stamatovići popustili, dalekovod popravljen! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Stamatovići popustili, dalekovod popravljen!

Porodica Stamatović iz Zagoriča je, nakon više od 24 časa, činom dobre volje kako bi komšije i ugrožena naselja ponovo dobila električnu energiju, dozvolila ekipi Elektroprivrede Crne Gore EPCG, da uđe na njihovo imanje i popravi dalekovod.

Iako terenski radnici EPCG-a nijesu mogli da ispune sve tražene uslove, porodica Stamatović je odlučila da im dozvoli ulaz na njihovu imovinu i saniranje kvara na dalekovodu, pišu Dnevne novine.

„Ovo nećemo uraditi radi ovih radnika koji su došli, niti radi Elektroprivrede, već prvo radi komšiluka koji nam je pružio podršku, zatim radi ostalih djelova grada koji ni krivi ni dužni nemaju struju, ali je nesumnjivo da ćemo podnijeti tužbu protiv Elektroprivrede“, rekao je Mikan Stamatović.

Prije dva dana, u 11.30 časova, u naselju Zagorič, udarom groma je došlo do oštećenja na dalekovodu „Zagorič-Gornja Zeta“ što je dovelo do nestanka struje u naseljima Zeta, Lješanska nahija kao i u vodoizvorištu Bolje sestre.

Ulazak ekipe EPCG je spriječila porodica Stamatović koja je vlasnik imanja na kojem se nalazi dalekovod, jer radnici nijesu posjedovali dozvolu o ulasku na privatno zemljište.

„Nije tačno da smo mi branili ljudima da rade, daleko od toga, ali ne želimo da dozvolimo da ljudi ulaze na naše imanje i rade šta im je volja. Oni moraju posjedovati papir koji im odobrava da uđu na privatno vlasništvo, a kada smo mi tražili tu potvrdu, prijetili su da će nam zvati policiju“, kazao je Vojislav Stamatović.

Prema njegovim riječima, dalekovod koji se nalazi na njihovom imanju predstavlja konstantnu prijetnju članovima njihove porodice, a niko ne radi ništa po tom pitanju.

„Mi smo starosjedioci, naša kuća je starija od Elektroprivrede, a zbog ovih dalekovoda mi smo izloženi svakodnevnom zračenju. Imamo malu djecu koja šetaju i igraju se na našim livadama, a nikada ne znate kada će da pukne neka od ovih žica. Sva sreća pa niko nije bio blizu kada je udario grom u njega, jer bi se svi živi spržili“, istakao je on.

EPCG je juče poslala ekipu ponovo na teren, ovog puta sa sudskim nalogom uz pratnju interventne jedinice. Međutim, u konsultaciji sa pravnim savjetnikom porodice Stamatović ustanovljeno je da u nalogu nije navedena trasa kojom bi radnici morali da prođu do dalekovoda, te se nalog nije kategorisao kao važeći, pa bilo koji vid intervencije policijske jedinice nije bio moguć.

U tom trenutku jedini način da se sprovedu radovi je bilo odobrenje porodice Stamatović koja je bila spremna na kompromis ukoliko im se uz izvještaj sa terena navede tačan razlog zbog kojeg im je ugašena struja, iako su redovne platiše.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com