Pavićević pred specijalnim tužiocem, Krkovićevoj određeno zadržavanje - Volim Podgoricu

Pavićević pred specijalnim tužiocem, Krkovićevoj određeno zadržavanje

Po nalogu glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića jutros su uhapšeni bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević kao i bivša direktorka Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Pavićević uhapšen zbog o sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Uhapšena je i Danijela Krkotić iz Bara, zbog sumnje da je izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i krivično djelo falsifikovanje službene isprave”, naveli sui z Tužilaštva.

Danijelu Krković je saslušavao tužilac Saša Čađenović, u Tužilaštvu u Podgorici, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 72 sata.

Očekuje se da uskoro počne u Tužilaštvu saskušanje Pavićevića.

Podsjetimo, Dnevne novine su krajem jula pisale da je u toku više odvojenih istraga za višemilionske malverzacije, koje su ušle u završnicu, a koje se odnose na Pavićevića i bivšeg predsjednika opštine Budva Rajka Kuljače.

Najavljeno je da će u krivičnim prijavama biti obuhvaćena i imena pojedinih saradnika bivših predsjednika opština.

U aprilu su mediji objavili da je  Osnovno državno tužilaštvo u Baru sve predmete protiv bivšeg predsjednika opštine Žarka Pavićevića predalo kolegama iz Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije.

Tu informaciju potvrdio je osnovni državni tužilac Milenko Magdelinić, objašnjavajući da su u pitanju predmeti u kojima postoje indicije da je riječ o koruptivnim krivičnim djelima.

Magdelinić je naveo da se radi o više predmeta koji su iz barskog Tužilaštva upućeni specijalnom tužiocu Đorđini Nini Ivanović.

Kako je objasnio, radi se o višemilionskim potraživanjima iz perioda kada je Pavićević bio predsjednik opštine i ujedno većinski vlasnik privatne firme Zavod za izgradnju Bara.

Podsjećamo, i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS je ranije Specijalnom državnom tužiocu za korupciju i organizovani kriminal podnijela krivičnu prijavu protiv Pavićevića i više povezanih lica zbog sumnje da su na organizovan način zloupotrijebili službeni položaj u cilju probavljanja protivpravne imovinske koristi.

(Cdm)

1 komentar

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and already each time a comment is added I get four emails using the same comment. Perhaps there is in any manner you are able to eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com