PITALI SMO PODGORIČANE: Zašto nikada ne bi napustili Crnu Goru? Iznenadićete se! - Volim Podgoricu

PITALI SMO PODGORIČANE: Zašto nikada ne bi napustili Crnu Goru? Iznenadićete se!

Anketa Portala “Volim Podgoricu” u kojoj smo vas pitali “Dali biste otišli da živite van Crne Gore kada bi vam se ukazala prilika?” dala je (ne)očekivane rezultate.

Odgovor “Da, bez razmišljanja, mislim da bi živio/la bolje”, zaokružilo je 75 odsto naših čitalaca.

Odgovor “Ne, u Crnoj Gori mi je najbolje”, zaokružilo je 22 odsto.

“Ne znam, neodlučan sam”, glasalo je tri odsto čitalaca.

E sad, pošto mi već znamo šta bi nam reklo onih 75 odsto – nema posla, mala plata, loše se živi, nizak standard, korupcija, kriminal, nepotizam, tatini sinovi i ćerke od kojih se ne može doć na red za posa, najveća crnogorska bolnica koja bolesnicima ne da da parkiraju iza ograde, a parkinzi unutra bleje prazni, diplome koje mogu da okače mačku o rep jer se zapošaljavaju samo oni sa partijskim knjižicama… i tako dalje i tako redom… ne bi bilo kraja, odlučili smo da pitamo Podgoričane:

Zašto nikada ne biste otišli iz Crne Gore, odnosno zašto vam je baš ovdje najbolje?

Očigledno smo naišli na pogrešne ljude, evo šta su nam rekli:

Radovan, privatnik (38)

-Ne bih napustio Crnu Goru nikada, zato što sam zakasnio. Kad sam mogao da odem, mislio sam da mi je ovdje najbolje, bio sam mlad i lud i nisam znao za bolje. Šta mi je dobro? Dobro mi je što mogu da iskuliram sa prijateljima za vrijeme radnog vremena na nekoj terasi, što mi komšija čuva pašče i zaliva cvijeće kad odem na godišnji, dobro mi je što uopšte mogu da odem na godišnji, jer mnogi ne mogu, dobro mi je što me ne juri policija jer pečem rakiju. Šta još? Ne mogu da se sjetim!

Danka, nezaposlena pravnica (26)

-Hahhaha, baš moram nešto da kažem, iako bi sjutra nestala odavde? Pa, recimo, jutarnja kafa na mojoj terasi, baš bi mi nedostajala. I dojčerica poslije toga u Carinama i blejanje bez banke u džepu. I pisanje milion molbi za posao, baš, ali baš bi mi nedostajalo!  I moja mama, ali nju bih povela sa sobom.

Tamara, srednjoškolka (17)

-Ozbiljni ste?! Treba nešto ozbiljno da kažem? Hahhaha, pošto putujem podgoričkim Gradskim prevozom, ako bih otišla u neki normalan evropski grad, baš bi mi falile te vožnje bez klime na 40 stepeni, sa otvorenim vratima autobusa, pa ono kad se naguramo unutra kao sardine, ne vjerujem da to postoji još u nekom glavnom gradu, to je tako šarmantno! A sad ozbiljno, znate li koja pjesma je himna srednjoškolaca i studenata? “Idi dok si mlad, dok imaš vremena..!”

Danilo, zaposlen u autoservisu (20)

-Šališ se? Plata mi je 250 eura, putujem 20 kilometara do posla, nisam prijavljen, gazda je obaćao da će povećati paltu kad prođe pola godine, ako bude zadovoljan i ništa od toga. Da nemaš kakvu vezu preko?!

Tanja, privatnica (45)

-Meni je ovde lepo. Suprug radi u policiji, ja radim privatno, imamo kuću, stvarno ne vidim da bi negde živela lepše. Kad mi se ide negde, uplatim aranžman i odem, Rim, Pariz, Barselona… Inače puno putujemo, ali ne bih živela nigde drugo. Ja nisam rođena Crnogorka, ali ovde sam se srodila i zaista mi je lepo, od predivne prirode, do svakodnevnog života koji nije užurban i naporan kao, recimo, svakodnevni život u razvijenoj Evropi.

Dakle, šta vi kažete? Napišite nam u komentarima zašto ne biste nikada napustili Crnu Goru?

Ako vam je mrsko da pišete, možete odgovoriti na naša pitanja iz ankete na naslovnoj strani portala OVDJE

 

(D.A.)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com