PODGORICA: Korito Ribnice čistili Dragan Adžić, Andrija Popović, Nada Drobnjak - Volim Podgoricu

PODGORICA: Korito Ribnice čistili Dragan Adžić, Andrija Popović, Nada Drobnjak

Akcija čišćenja korita rijeke Ribnice od knjižare Karver do Sastavaka na ušću Ribnice u Moraču u toku je , a organizuje je Atlantski savez.

Pored članova Atlanstkog saveza  učestvuju  i  predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović, poslanica DPS-a Nada Drobnjak, selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Adžić, 50 pripadnika Vojske Crne Gore, ekipe “Čistoće” i “Zelenila”.

U akciji, iako je bilo najavljeno, nije učestvovao poslanik Dritan Abazović. Prisutne poslanike  novinari su pitali zašto su samo dva političara se odazvala  akciji.

Popović je objasnio da je danas bilo dosta radnih odbora kao i  sjednica Skupštine Crne Gore, međutim, kako tvrdi, to ne može biti alibi.

“Svi mi javni funkcioneri moramo da podržimo javnu akciju kako bi podigli ekološku svijest građana Crne Gore”, kazao je Popović.

Popović tvrdi da je ekološka svijest građana Crne Gore na veoma niskom nivou.

“Svakodnevno putujem od Kotora do Podgorice i  nazad.Pogledajte kako nam je pored puteva. To je katastrofa” naveo je on.

Međutim, vjeruje da se loša slika Ekološke Crne Gore godinama popraviti, a svijest građana o  važnosti zdrave životne sredine povećati.

Iz  korita rijeke uklonjen je   kabasti i drugi otpad.

“Ja se nadam da će građani podići nivo kulture I odlagati otpad na mjestima predviđenim za to a ne pored naših divnih rijeka, jer smo  u Ribnici zatekli svašta, od tepiha, preko šporeta i olupina auta do plastike”, kazala je  je Drobnjak.

Predsjednica Atlantskog saveza mladih Milica Savović kazala je da je cilj akcije bio da se Ribnici vrati stari sjaj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com