PODGORICA: Svečana završna berba: Takmičili se političari, ministri, diplomate… - Volim Podgoricu

PODGORICA: Svečana završna berba: Takmičili se političari, ministri, diplomate…

Na svečanoj završnoj berbi vinskog grožđa na “Plantažama” radile su makaze direktorice Verice Maraš, ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, članova vlade i gradskog parlamenta, predstavnika međunarodnih nevladinih organizacija i partnerskih kompanija.

Najviše grožđa ubrala je ambasadorka Poljske Irena Tatarzinska, koja je nagrađena paketom Vina iz ekskluzivnog programa “Stari podrum -Zlatna berba 2011”.

Ambasadorka je bila oduševljena berbom u vinogradima Plantaža. gdje joj je bilo lijepo družiti se sa kolegama diplomatama.

Drugi je bio ambasador Bugarske Mladen Petrov Červenjkov, koji se našalio da bi ubrao više da ga novinarai nijesu konstantno ponešto pitali. Treći je bio predstavnik ambasade Češke Karel Rotrekl.

Maraš je kazala da je ovogodišnja berba vinskog grožđa izuzetnog kvaliteta i da su ubrali 15. milion od planiranih 19 miliona kilograma grožđa.

“Kvalitet grožđa možemo svrstati u vrhunski. Za razliku od prošle godine, koja je bila izuzetno teška, ove godine smo od 15 miliona kilograma grožđa faktički imamo vrhusnki kvalitet. Sva vina su već treći dan berbe bila u kategoriji prokordea pa nadalje”, kazala je Maraš.

Ivanović je kazao da mu je zadovoljstvo što je bio u prilici da “makar malo” pomogne kompaniji u berbi.

On je istakao da su masline, usađene u krugu plantaža, porasle u odnosu na prethodnu godinu i da bi to ubrzo mogao biti treći proizvod, po kojem bi “plantaže” bile poznate.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com