Žarku Pavićeviću i Danijeli Krković određeno zadržavanje do 72 sata - Volim Podgoricu

Žarku Pavićeviću i Danijeli Krković određeno zadržavanje do 72 sata

Po nalogu glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića jutros su uhapšeni bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević kao i bivša direktorka Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković. Njima je tužilac odredio zadržavanje do 72 sata.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Pavićević uhapšen zbog sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Uhapšena je i Danijela Krković iz Bara, zbog sumnje da je izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i krivično djelo falsifikovanje službene isprave”, naveli sui z Tužilaštva.

Danijelu Krković je saslušavao tužilac Saša Čađenović, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 72 sata. Isto toliko će biti zadržan i bivši gradonačelnik Bara.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je zadovoljan zbog zajedničkog uspješnog rada policije i tuzilaštva.

“Da iskažem zadovoljstvo o jednoj dobroj saradnji Specijalnog tužilaštva i Uprave policije u ovom i u prethodnim predmetima i da iskažem zadovoljstvo jednim rekao bih agilnijim radom specijalnog tužilaštva koje je u posljednje vrijeme mislim da primjećuje javnost, a i državne institucije”, kazao je Konjević za TV Vijesti.

Podsjetimo, Dnevne novine su krajem jula pisale da je u toku više odvojenih istraga za višemilionske malverzacije, koje su ušle u završnicu, a koje se odnose na Pavićevića i bivšeg predsjednika opštine Budva Rajka Kuljače.

Najavljeno je da će u krivičnim prijavama biti obuhvaćena i imena pojedinih saradnika bivših predsjednika opština.

U aprilu su mediji objavili da je  Osnovno državno tužilaštvo u Baru sve predmete protiv bivšeg predsjednika opštine Žarka Pavićevića predalo kolegama iz Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije.

Tu informaciju potvrdio je osnovni državni tužilac Milenko Magdelinić, objašnjavajući da su u pitanju predmeti u kojima postoje indicije da je riječ o koruptivnim krivičnim djelima.

Magdelinić je naveo da se radi o više predmeta koji su iz barskog Tužilaštva upućeni specijalnom tužiocu Đorđini Nini Ivanović.

Kako je objasnio, radi se o višemilionskim potraživanjima iz perioda kada je Pavićević bio predsjednik opštine i ujedno većinski vlasnik privatne firme Zavod za izgradnju Bara.

Podsjećamo, i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS je ranije Specijalnom državnom tužiocu za korupciju i organizovani kriminal podnijela krivičnu prijavu protiv Pavićevića i više povezanih lica zbog sumnje da su na organizovan način zloupotrijebili službeni položaj u cilju probavljanja protivpravne imovinske koristi.

(CdM, foto:CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com