ZBOG PROTESTA: Ambasada SAD-a upozorila svoje državljane na moguće sukobe - Volim Podgoricu

ZBOG PROTESTA: Ambasada SAD-a upozorila svoje državljane na moguće sukobe

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država obavijestila je svoje državljane u Crnoj Gori da će u Podgorici u nedjelju 27. septembra, u 18 sati početi protesti opozicije, na kojima može doći do sukoba i savjetovala im dodatni oprez.

„Članovi nekih opozicionih partija u znak prostesta protiv Vlade okupiće se ispred zgrade Skupštine Crne Gore, koja se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinsjkog, između Bulevara Stanka Dragojevića i Njegoševe ulice“, saopšteno je iz Ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

U američkoj Ambasadi su dodali da neki medijski izvještaji nagovještavaju da se slični protesti mogu očekivati i u drugim crnogorskim gradovima, ali o tome za sada nema detaljnijih informacija.

Iako su najavljeni mirni protesti mogući su sukobi koji mogu eskalirati u nasilje. Američka ambasada savjetuje svojim državljanima da izbjegavaju područja gdje će biti protesti, kao i da budu oprezniji ukoliko budu u blizini mjesta gdje će biti velikih skupova, protesta ili demonstracija.

Pored toga Ambasada dodatno preporučuje izbjegavanje nepotrebnog putovanja kroz Crnu Goru na dan protesta.

„Provjerite svoje lične bezbjdnosne planove, budite svjesni svog okruženja, uključujući i lokalne događaje i pratite vijesti lokalnih stanica. Budite oprezni i preduzmite odgovarajuće korake kako biste poboljšali ličnu sigurnost i pratite instrukcije lokalnih vlasti“, poručeno je iz ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com