Madona: Papa me kopira ili je tajno zaljubljen u mene! - Volim Podgoricu

Madona: Papa me kopira ili je tajno zaljubljen u mene!

FILADELFIJA – Poznata po provokacijama na račun Vatikana, Madona je prvi put pokazala izvjesno poštovanje prema ovoj vjerskoj instituciji, tačnije prema njenom poglavaru, papi Franji.

Na koncertu koji je održala u Filadelfiji, kraljica popa je dio svog nastupa posvetila pontifu.

“Pravila su za budale. Zato mi se dopada novi papa. Djeluje mi kao čovjek bez predrasuda”, kazala je pjevačica u jednom od svojih komentara upućenih papi Franji tokom koncerta na kom je bilo puno vjerskih obilježja, uključujući i plesačice u odorama časnih sestara koje plešu oko šipki u obliku krsta.

“Papa me uhodi”, izjavila je Madona između dvije pjesme, napominjući da je nedavno nastupila u Njujorku, gdje će papa biti do subote, da bi kasnije došao u Filadelfiju.

“Ili me kopira ili je potajno zaljubljen u mene”, zaključila je ona.

Popevši se na sto, 57-godišnja pjevačica je upitala: “A da li papa može da uradi ovako nešto?”

Pjevačica je podsjetila da je tri puta bila izopštena iz katoličke crkve, što, kako je istakla u šali, dokazuje “koliko je Vatikanu stalo” do nje.

Madona je papi ovom prilikom posvetila i pjesmu “La Vie en Rose” u svojoj verziji.

Madona, koja je odrasla u katoličkoj porodici u Mičigenu, ima dugu istoriju “nesporazuma” sa Vatikanom.

Njen video spot za pjesmu “Like A Prayer” iz 1989. godine razbjesnio je katoličku crkvu zbog vjerskih obilježja koji se pojavljuju u njemu kao što su krstovi u plamenu.

Vatikan je javno osudio i njenu turneju “Blond Ambition” iz 1990. tokom koje je pjevačica simulirala masturbaciju. Za vrijeme svoje turneje “Confešions” iz 2006, Madona je iscenirala raspeće na sceni postavljenoj samo nekoliko kilometara od Vatikana.

To, međutim, ne znači da cjelokupno svještenstvo ignoriše pjevačicu. U decembru, italijanska raspjevana monahinja Kristina Skučija, pobjednica muzičkog TV takmičenja, poklonila je papi CD sa svojom verzijom Madonine pjesme “Like a Virgin”.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com