KCCG: Četiri anesteziologa idu na dodatnu edukaciju za obavljanje bezbolnog porođaja - Volim Podgoricu

KCCG: Četiri anesteziologa idu na dodatnu edukaciju za obavljanje bezbolnog porođaja

Četiri anesteziologa ići će na dodatnu edukaciju u inostranstvo za obavljanje bezbolnog porođaja, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

U KCCG-u ističu da je menadžment ove zdravstvene ustanove, poštujući potrebu i sve češće zahtjeve trudnica da porođaj obave u epiduralnoj analgeziji (bezbolni porođaj) obezbijedio je dodatnu edukaciju u inostranstvu za još četiri anesteziologa.

“Za primjenu ove zdravstvene usluge sada raspolažemo sa šest edukovanih anesteziologa te su se stekli uslovi za obavljanje bezbolnog porođaja svih trudnica koje izraze želju za ovaj vid zdravstvene usluge”, saopšteno je iz KCCG-a.

Oni ističu da bezbolni porođaj  ne spada u paket usluga koje su pokrivene obaveznim  zdravstvenim osiguranjem, te je neophodno uplatiti novčani iznos definisan Odlukom o načinu  i uslovima pružanja usluge bezbolnog porođaja.

“Porođaj u epiduralnoj analgeziji obavlja  se na isključiv zahtjev i uz pristanak trudnice, ukoliko za tu proceduru ne postoje medicinske kontraindikacije”, naglasili su u KCCG-u.

U KCCG-u navode da je neophodno da se trudnica za detaljne informacije obrati anesteziologu svakog radnog dana  u anesteziološkoj ambulanti u Poliklinici KCCG, gdje će dobiti pisani informator sa svim neophodnim detaljima.

Takođe, naglašavaju da je Klinika za anesteziju formirala pripravne ekipe, koje su na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji, tokom  cijele godine.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com