Obilježen Svjetski dan pošte: Nagrađena najljepša učenička pisma - Volim Podgoricu

Obilježen Svjetski dan pošte: Nagrađena najljepša učenička pisma

Svjetski dan pošte u Crnoj Gori obilježen je dodjelom nagrada autorima najboljih radova pristiglih na konkurs za najljepše pismo koje organizuje Pošta Crne Gore, pod pokroviteljstvom Svjetskog poštanskog saveza, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

“Na temu “Pišite o svijetu u kojem želite da živite” pisalo je na stotine djece iz Crne Gore i na Poštinu adresu je pristiglo 160 pisma, koja su, prema procjeni profesora, bila najbolja na školskom nivou”, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Najbolji rad, pismo Zvezdane Gojković, učenice OŠ “Oktoih” iz Podgorice, osvojilo je i specijalno priznanje na Međunarodnom takmičenju za najljepše pismo, na kom je učestvovalo 65 zemalja.

“Komisija Ministarstva prosvjete, koja bira najbolje radove pristigle tokom takmičenja, odlučila je da drugo mjesto pripadne Vanji Đurđevac, učenici OŠ “Maksim Gorki” iz Podgorice, treće mjesto osvojio je Sava Mirković, učenik OŠ “Vuk Karadžić” iz Podgorice, dok je specijalna nagrada pripala Feđi Đuroviću učeniku OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike”, navodi se u saopštenju.

Komisija je posebno pohvalila i autore šest pisama i to Milenu Mrđenović, učenicu OŠ “Sutjeska” iz Podgorice, Simonu Jovanović, učenicu OŠ “Sutjeska” iz Podgorice, Aleksu Vukovića, učenika OŠ “Mileva Lajović-Lalatović” iz Nikšića, Darju Miljanić učenicu OŠ “Oktoih” iz Podgorice, Milicu Ašanin učenicu OŠ “Milorad Musa Burzan” iz Podgorice i Aleksu Tovjanina učenika OŠ “Maksim Gorki” iz Podgorice.

“Pošta Crne Gore obezbijedila je nagrade za autore najboljih radova, te je autor prvonagrađenog rada dobio lap-top računar, drugonagrađeni tablet računar, a autor pisma koje je osvojilo treće mjesto nagrađen je mobilnim telefonom. Tradicionalno, Pošta je uručila i posebnu, četvrtu nagradu – biciklo”, dodaje se u saopštenju.

Tim povodom, ministar prosvjete Predrag Bošković kazao je na današnjoj svečanosti da Ministarstvo prosvjete već 12 godina uspješno učestvuje u organizaciji takmičenja za najljepše pismo, te da će sa tom aktivnošću i nastaviti.

“Nadam se da će najuspješnijim autorima ovo biti podstrek da nastave da doprinose stvaralaštvu u Crnoj Gori. Na ovaj način podižemo kvalitet obrazovanja u Crnoj Gori, a Pošta pokazuje svoju društvenu odgovornost”, kazao je Bošković.

Izvršni direktor Pošte Crne Gore Milan Martinović podsjetio je da je Pošta jedna od najvećih kompanija u zemlji, te da ima više od 800 zaposlenih i 140 poslovnica.

“Opredijeli smo se da ovaj svečani dan proslavljamo uvijek na isti način i pokušamo da nastavimo da njegujemo pisanu riječ, kao odgovor na narastajuće trendove primjene savremenih tehnologija u dijelu kojim zamjenjuju klasičnu poštansku uslugu, prvenstveno pismo”, kazao je Martinović.

On je naglasio da je Pošta ponosna na činjenicu da na Međunarodnom takmičenju za najljepše pismo, koje se odvija pod pokroviteljstvom Svjetskog poštanskog saveza, već nekoliko godina dobija priznanja i nagrade.

Podsjećamo, Svjetski dan pošte u čitavom poštanskom svijetu obilježava se kao podsjećanje na istorijsku odluku 22 države svijeta da se udruže u Svjetski poštanski savez, globalnu organizaciju koja će olakšati komunikaciju među građanima i privredama zemalja članica. Crna Gora je bila među 22 države koje su 1874. godine osnovale Svjetski poštanski savez. Krovna poštanska organizacija danas ima 192 zemlje članice.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com