FOTO: Otrovani psi, otrov postavljen kod dječijeg igrališta! - Volim Podgoricu

FOTO: Otrovani psi, otrov postavljen kod dječijeg igrališta!

U Nikšiću je danas otrovano više pasa lutalica, a ovim činom revoltirani su mnogi stanovnici grada pod Trbjesom jer je otrov bio postavljen na dječijem igralištu kod zgrade “Desetka“ u kvartu iza bolnice.

 

Zaprepašćeni stanari zgrade zatekli su jutros jeziv prizor uginule životinje na trotoaru. Otrovano je pet napuštenih pasa.

Kako je kazala veterinarka Aleksandra Krivokapić, prema opisu koji je dobila, pretpostvalja da je u pitanju kreozon, otrov čija je prodaja zabranjena.

Ona je o tom slučaju saznala preko zaštitnika životinja iz Nikšića.

 

“Ako se ispostavi da je kreozon, može biti fatalan po ljudske živote. Nadležni moraju hitno da reaguju jer se time ugrožavaju ljudski životi“, kazala je ona.

Ovo nije prvi slučaj trovanja pasa lutalica u Nikšiću, a kako su počinioci ostavljali otrov na mnogim javnim površinama, trovali su se i vlasnički psi.

Iz Udruženja za zaštitu životinja uvijek su upozoravali da se na taj način mogu ugroziti i ljudski životi.

Veliki problem u Nikšiću je i nedostatak azila koji bi, navodno, trebao biti gotov do kraja ovog mjeseca. Osim toga, vjeruje se da se u tom gradu kombijem dovoze psi iz drugih opština, koji se ostavljaju najčešće kod tunela Budoš i na Sarajevskom putu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com