Čaroban lijek za štitnjaču, srce, krv i kosti, a bacamo ga kao da je obično smeće! - Volim Podgoricu

Čaroban lijek za štitnjaču, srce, krv i kosti, a bacamo ga kao da je obično smeće!

Kalcij ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad živaca i mišića, reguliše otkucaje srca, onemogućuje zgrušavanje krvi i pospješuje san. Takođe je važan za rad imunoloških ćelija te zdravu kožu i kosu

Brojni su činioci koji crpe kalcijum iz organizma, a to su prije svega previše sjedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. Pomanjkanju kalcijuma su osobito sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja.

Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcijuma i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Tijelo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.

U većim dozama ne samo da liječi simptome pomanjkanja kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska te podstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučaju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcijima. Zavisno o životnoj dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske jajeta.

Lijek za štitnjaču

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tečnost procijediti i pomiješati s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu kašičicu, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Lijek za gastritis, čir

Kašičicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa kašičicom šećera i kašičicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu čajnu kašiku. Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješati s dvije kašičice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati decilitar toplog mlijeka. Uzimati dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i naveče prije spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru do sedmicu dana dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dvije do tri čaše vode s malo limunovog soka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com