PODGORICA: Nakon četiri i po godine pokrenuta istraga o smrti Branka Radunovića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nakon četiri i po godine pokrenuta istraga o smrti Branka Radunovića

Više državno tužilaštvo u Podgorici nakon skoro četiri i po godine pokrenulo je izviđaj povodom smrti Podgoričanina Branka Radunovića čije tijelo je pronađeno u maju 2011. godine bez znakova života, sa vidljivim povredama na glavi u hali autoremonta “Osmanagić”, saopšteno je Dnevnim novinama iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

U cilju ove istrage, kako su saopštili iz VDT-a, biće saslušano više osoba.

Prema nezvaniičnim saznanjima, posebno interesovanje tužioca će biti usmjereno na činjenicu da tačan uzrok smrti Radunovića tada nije utvrđen, jer istražni sudija Miroslav Bašović koji je vodio postupak nije naložio obdukciju tijela, tako da je slučaj praktično zatvoren uz obrazloženje da je Radunović naj vjerovatnije preminuo prirodnom smrću.

Međutim, nekoliko godina kasnije uslijedila je krivična prijava zbog sumnji da je Radunović ubijen, te da je motiv njegove likvidacije novac koji mu je dugovao izvjesni Milutin Ražnatović, koji je inače radio u autoremontu “Osmanagić”.

Nakon ove prijave, slučaj je ponovo otvoren.

Međutim, porodica pokojnika nezadovoljna istragom na svoju ruku angažovala je patologa. Tom prilikom sačinjene su i slike povreda na glavi koje jasno ukazuju na činjenicu da postoje dvije odvojene povrede, jedna iznad desnog uha, a druga na potiljku, te da obje povrede nijesu mogle nastati samo od pada. U krivičnoj prijavi se takođe se navodi da je porodica Radunović upoznata da je pokojniku prijećeno smrću više puta i to zbog novca koji je u nekoliko navrata pozjamio Ražnatoviću u iznosu od preko 60.000 eura, za šta posjeduju i priznanice.

Zanimljivo je da je Ražantović, kako se navodi u krivičnoj prijavi, više puta demantovao da je ikad pozajmio novac od Radunovića, ali je nakon pokretanja postupka radi naplate potraživanja po navedenim priznanicama koje je pokrenula porodica preminulog, ipak priznao da je uzimao novac od njega i to za potrebe firme koju je imao.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com