Uhapšen Marko Draganić (24) - Volim Podgoricu

Uhapšen Marko Draganić (24)

Nikšićanin Marko Draganić (24) uhapšen je sinoć zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarke i direktorce TV Vijesti Marijane Bojanić.

Draganić je novinarki na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da će je linčovati, prevaspitati, a pominjao je i njenu djecu.

Nakon što je Bojanićeva podnijela prijavu, inspektori su od njega “prikupili obavještenja” i “kompletnu dokumentaciju dostavili osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću na ocjenu i mišljenje”.

Tužilac je djelo kvalifikovao kao ugrožavanje sigurnosti.

Bojanićeva je nakon prijetnji saopštila “Vijestima”  da očekuje od nadležnih da riješe slučaj i otkriju punu istinu o “izvođaču radova” i o nalogodavcu.

Dodala je da prijetnje preko društvenih mreža bile upućene sa lažnih ili stvarnih profila, nisu bezazlena stvar preko koje treba preći olako.

Kazala je i da je zbog toga slučaj prijavila policiji, jer ne želi, kako je rekla, da dozvoli da takvo ponašanje postane praksa kada se neko ne slaže sa nečijim mišljenjem.

“Svako treba da bude slobodan da izražava stavove i mišljenje na društvenim mrežama, ali govor mržnje i prijetenje smrću su nedopustivi… Pominjanje giljotine, linčovanja, a posebno pominjanje moje djece su stvari preko kojih ne želim preći, niti ću dozvoliti prijetnje od koga god da one dolazile”, rekla je Bojanićeva.

Prijetnje su osudile NVO Akcija za ljudska prava i MANS, kao i političke partije SNP i DPS.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com