Uslovna kazna zbog žurke na brodu - Volim Podgoricu

Uslovna kazna zbog žurke na brodu

Disciplinska komisija Ministarstva unutrašnjih poslova izrekla je disciplinsku mjeru uslovni prestanak radnog odnosa na period od dvije godine, sa novčanom kaznom u visini od 20 odsto mjesečne zarade u trajanju od šest mjeseci, M.S. i B.G., službenicima Jedinice patrolnih čamaca Budva – SGPP Bar.

Komisija je utvrdila da su njih dvojica počinila teži prekršaj prilikom održavanja festivala Si dens, kada su prevozili četiri lica, od kojih je jedno napravilo fotografiju, takozvani selfi, koja je objavljena u medijima, piše dan.

Postupak protiv M.S. i B.G. pokrenut je zbog teže povrede službene dužnosti iz čl.106 stav 1 tačka 2 (nenamjensko korišćenje povjerenim sredstvima), tačka 4 (ponašanje u službu suprotno Kodeksu policijske etike) i tačka 6 Zakona o unutrašnjim poslovima (neizvršavanje službenih naređenja neposrednog rukovodioca ili lica koje rukovodi izvršenjem službenog zadatka izdatog u vršenju ili povodom vršenja policijskih poslova).

„Teže povrede službene dužnosti učinjene su na način što su dana 19.7.2015. godine, oko 16 časova, kada su obavljali poslove u SGPP Bar, prvoodgovorni M.S., kao vođa smjene, i drugoodgovorni B.G.,kao član posade, nijesu izvršili naređenje starješine SGP Bar D.R. da u službeno plovilo PČ15 „Ulcinj”, koje se tada nalazilo na službenom vezu u luciBudva, natankaju gorivo i da nakon toga bez zadržavanja vrate plovilo u luku Bar, već su oko 16.30 samovoljno zaustavili i usidrili pomenuti službeni plovni objekat u akvatorij plaže Čanj, da bi se kupali u moru, pri čemu su im se pridružile četiri osobe, koje su se na poziv policijskih službenika popele na službeni čamac, gdje su se zadržale dvadesetak minuta, što je nepoznati autor fotografisao, a fotografiju 21.7.2015.godine objavio na fejsbuk stranici „Podgorički vremeplov”“, saopšteno je iz MUP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com