USSCG: Nepostojanje dijaloga ugrožava građanski mir - Volim Podgoricu

USSCG: Nepostojanje dijaloga ugrožava građanski mir

Sekretarijat Unije slobodnih sindikata USSCG dao je punu podršku stavovima značajnog broja parlamentarnih stranaka, koje se zalažu za hitno otpočinjanje političkog dijaloga na nacionalnom nivou radi prevazilaženja nastale političke krize.

Izostanak takvog dijaloga, smatraju u Sekretarijatu USSCG-a, mogao bi dovesti u pitanje građanski mir u Crnoj Gori, a samim tim i ekonomsku stabilnost

Time bi se, napominju, dodatno ugrozio težak socijalno-ekonomski položaj većine crnogorskih građana.

“Imajući to u vidu, kao organizacija koja se bori za demokratske  vrijednosti i prosperitet Crne Gore, uz puno uvažavanje činjenice da je članstvo USSCG heterogeno po političkoj, vjerskoj i nacionalnoj osnovi, pozivamo institucije sistema da izraze demokratski kapacitet prema sjutrašnjem i budućim, eventualnim, protestima“, saopšteno je iz Sekretarija USSCG-a.

Takođe, pozivaju parlamentarne političke partije da kroz politički kompromis nađu institucionalno rješenje za prevazilaženje političke krize.

“Najveća je odgovornost na parlamentarnim strankama koje u ovom trenutku čine većinu u Skupštini”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com