Građani iz svih krajeva Crne Gore se već okupljaju, policija kontroliše i zapisuje - Volim Podgoricu

Građani iz svih krajeva Crne Gore se već okupljaju, policija kontroliše i zapisuje

Građani iz Nikšića koji su krenuli na proteste u Podgoricu, putovali su najmanje sat i po, a neki i duže.  Kako su nam javili sa lica mesta, policijska patrola je na Bogezićima zaustavljala kamione i neke automobile.

-U patroli je bilo njih četvoro, a jedna polcajka je na haubi automobila upisivala registarske oznake, kaza je sagovornik portala “Volim Podgoricu” koji se stigao nakon gotovo dva sata vožnje.

Iz Nikšića je, po nihjovim riječima, krenulo nekoliko stotina automobila i dvadesetak autobusa.

Kako pišu “Vijestiu”, demonstranti iz više gradova sa sjevera Crne Gore stigli su u Podgoricu.

Policija je sa graničnog prelaza Dobrakovo iz pravca Prijepolje i Brodarevo vratila jedan dio ljudi koji su krenuli na proteste DF-a, kazao je predsjednik OO NOVA-e Vukota Dulović.

Građani i simpatizeri DF iz Bara pošli su danas popodne organizovano u koloni na protest u Podgoricu sa platoa ispred sportske sale.

Bar DF protest

Mirza Kurgaš, učesnik i prethodnih protesta,  rekao je “Vijestima” da ide da pokaže “da ovo nije samo protest četnika i velikosrba koji sada smetaju ovoj vlasti, a nisu im smetali kada su bili zajedno prije 25 godina”.

“Ovo je protest svih građana koje ovaj korumpirani režim 25 godina pljačka i vara. Bio sam prošle nedjelje takođe na protestu u Podgorici i vidio da je ovo postao opštegrađanski pokret za oslobođenje od ove vlasti,” rekao je Kurgaš.

Šef odborničkog kluba DF-a u SO Bar Dejan Đurović kazao je da su Barani počeli da odlaze u Podgoricu još u ranim jutarnjim satima svojim automobilima i vozom. Očekivanja svih su velika, a ova noć
će biti zapisana u istoriji Crne Gore, rekao je Đurović, dodajući da su u narodu očigledne velike želje za konačnim promjenama.

“Na našem protestu su sve zastave, ovo su mirni i demokratski građanski protesti, a režimski mediji stalno pominju nekakav građanski rat. Jutros sam vidio policajce iz Bara koji su se spremali takođe za Podgoricu, poručio im da su oni policija ovog naroda a ne režima i da oni treba večeras da brane nas, a ne režim od nas. Svim građanima i našim članovima je pred polazak u Podgoricu posebno skrenuta pažnja na to da su sve osobe koje na protestu budu nosile kapuljače ili fantomke ubačeni provokatori,” napomenuo je Đurović.

Predsjednik barskog PZP-a Zoran Tajić kazao je da će večeras svakako biti “i mnogo veća gužva i mnogo veća očekivanja” nego prošli put. On je dodao da je barska Komunalna policija u ranim jutarnjim satima skidala plakate “Sloboda ili ništa” koje su aktivisti DF-a lijepili po Baru.

“Išli su iza naših aktivista i cijepali plakate, pozivajući se  na zaštitu grada od grafita, a kada smo pitali zašto ih skidaju i sa mjesta koja su predviđena za to, počeli su da se izvinjavaju,”rekao je Tajić.

(VP/Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com