STANIŠIĆ: Za svaki incident odgovorni organizatori protesta - Volim Podgoricu

STANIŠIĆ: Za svaki incident odgovorni organizatori protesta

Na osnovu onoga što su poruke Demokratskog fronta DF, vjerujemo da će protesti biti mirni, ali ako se dogodi bilo kakav incident odgovornost za to snose organizatori, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista DPS i član Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić.

On je dodao da su državni organi spremni da brane Crnu Goru, njenu slobodu i ustavni poredak, ukoliko bilo ko od učesnika protesta pokuša da naruši javni red i mir.

“Prema tome ne preporučujem nikome da bilo šta uradi mimo zakona. Ukoliko se bilo ko na ovim protestima ogluši o važeće zakone Crne Gore biće zakonski sankcionisan”, rekao je Stanišić.

On je vjeruje da će se demonstranti razići do šest sati u nedjelju ujutro, kako su i najavili.

“Ukoliko se mirno ne raziđu i za to postoji zakon. Mi sjutra nastavljamo da radimo, moramo da razvijamo demokratske institucij Crne Gore. Ova Vlada ima puni kredibilitet i puno povjerenje građana koje joj je dato na izborima 2012. godine. Nastavićemo da radimo u skladu sa našim opredjeljenjima i programom i idemo ka važnom nacionalnom cilju, a to su evro-atlanske integracije”, poručio je Stanišić.

On je poručio da je DPS otvoren za razgovor sa svima, ali da nema priča o onome što su nacionalni prioriteti i što je zakonska obaveza državnih organa Crne Gore.

“Svi moramo poštovati zakone ove države, legitimnu Vladu koja je na izborima osvojila mandate da se bavi unutrašnjom i spoljnom politikom ove države. Sve će to biti tako dok se ne raspišu novi izbori i dok neka nova Vlade dobije povjerenje na izborima koji predstoje”, naglasio je Stanišić.

On nije želio da komentariše navode koalicionog partnera Socijaldemokratske partije SDP da je trenutno na snazi tehnička Vlada.

“To treba pitati njih. Vlada funkcioniše u punom kapacitetu i mislim da ne postoji tehnička Vlada. Ova Vlada ima puni kapacitet da do narednih izbora obavlja svoj zakonom i Ustavom utvrđn posao”, zaključio je Stanišić.

(Cdm)

2 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and after this each time a comment is added I recieve four emails with the exact same comment. Possibly there is that is you are able to get rid of me from that service? Thanks!

  2. This is great content. You’ve loaded this with useful, informative content that any reader can understand. I enjoy reading articles that are so very well-written.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com