“Slasti slave” u ponedjeljak u KIC-u - Volim Podgoricu

“Slasti slave” u ponedjeljak u KIC-u

Na večernjoj sceni Gradskog pozorišta Podgorica, u ponedjeljak 02. novembra  sa početkom u 20 sati, u sali Dodest KICA-a „Budo Tomović“, biće izvedena predstava „Slasti slave“ po tekstu Petera Quiltera u režiji Stefana Sablića.

 Reditelj i kompozitor: Stefan Sablić

Kostimograf: Aleksandar Noshpel

Scenograf: Smiljka Šeparović

 U predstavi igraju:

Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević Labović, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

 O komadu „Slasti slave“

 Komad „Slasti slave“ Petera Quiltera je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pjevačici na svijetu. Inteligentno duhovita i dirljiva muzička komedija koja je prvi put izvedena u Londonu na West End-u 2005. godine i bila nominovana za Theatregoers Award, kao i za prestižnu Lorens Olivier Nagradu kao najbolja nova komedija.

Komad osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Džankins bavila, i čarobnu riječ mito koja otvara sva vrata. Publici se nudi komedija sa puno smijeha u kojoj ima prilike da vidi realnost kao apsurd, a onda i da prepozna da i mi sami živimo u realnosti apsurda.

Biografija pisca

 Peter Quilter je engleski dramaturg čija su djela prevedena na 27 jezika i igrana u više od 40 zemalja na cijelom svijetu. Savremeni dramaturg koji je, svojim komadima u dobroj mjeri „osvježio“ scene na West End-u i Broadway-u. Svoju karijeru započeo je kao televizijski voditelj na BBC-u.

Njegovo prvo djelo je komad „Curtain up“nakon kojeg slijedi mjuzikl „Sveti Canterbury“ Oskara Vajlda koji je napravio ogroman uspjeh u Velikoj Britaniji. Njegov mjuzikl „Slavno“ imao je svjetsku premijeru 2005.godine u Duchess Theatru na West End-u.

 

 

 

 

 

2 komentara

  1. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Bless you

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com