Crna Gora je glasala za Kosovo u UNESCO, a Požarevac je riješio da se osveti - Volim Podgoricu

Crna Gora je glasala za Kosovo u UNESCO, a Požarevac je riješio da se osveti

Požarevački Centar za kulturu odbio je ponudu Kolašinskog amaterskog pozorišta KLAP da sa dvije predstave gostuje u toj ustanovi zato što su predstavnici Crne Gore glasali za prijem Kosova u UNESCO.

Iako iz Kolašinskog amaterskog pozorišta nijesu željeli da otkriju koji grad i ustanova su odbili njihovo gostovanje, ipak su na Fejsbuku objavili integralno pismo, kojim je “objašnjeno” zbog čega nijesu poželjni za tamošnju publiku.

“Ne mogu pred svoju publiku, u svojoj kulturnoj ponudi, da izvedem i da predstavim umjetnike iz države koja se zalaže za dalje otimanje srpske zemlje i srpskih kulturnih spomenika, poništavajući na taj način nešto što je neuništivo – našu istoriju i sjećanje. Nezavisno od Vašeg ličnog političkog stava (siguran sam da ste Vi, kao umjetnik kosmopolita), ja to, u ime jedne ustanove koju vodim, ne mogu učiniti. Iskreno se nadam da će vaša država (u kojoj imam mnogo prijatelja) Crna Gora, nezavisna i suverena, uvidjeti svoju istorijsku grešku i korigovati svoj stav. Do tada, ostajte u zdravlju”, objavio je Kolašinsko amatersko pozorište na svom Fejsbuk profilu.

Podsjetimo, izvršni savjet Uneska, većinom glasova, predložio je prijem Kosova u tu organizaciju. Predlog je podržalo 27 zemalja članica, a među njima i Crna Gora.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com