Pobijedilo pozorište: Kolašinci ipak gostuju u Požarevcu - Volim Podgoricu

Pobijedilo pozorište: Kolašinci ipak gostuju u Požarevcu

Kolašinsko amatersko pozorište ipak će, sa dvije predstave, gostovati u Centru za kulturu u Požarevcu.

Centar za kulturu u Požarevcu odbio je ponudu Kolašinskog amaterskog pozorišta za gostovanje u toj ustanovi zato što su predstavnici Crne Gore glasali za prijem Kosova u UNESCO.

Na kraju je, ipak, pronađen zajednički jezik.

“Srećom, pronašli smo zajednički jezik sa autorom odgovora na našu ponudu koju smo juče objavili. Pobijedilo je pozorište na kraju, saradnja i razumijevanje, a visoka politika koja se ne tiče nas, ostavljena je po strani. Sa mnogim pozorištima u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, čak i Sloveniji, imamo bratske odnose, pune skoro svakodnevne razmjene i razumijevanja, i nadamo se da će takva bliskost zavladati i sa požarevačkim ansamblom”, kazali su u KLAP.

Podsjetimo, izvršni savjet UNESCO-a, većinom glasova, predložio je prijem Kosova u tu organizaciju. Prijedlog je podržalo 27 zemalja članica, a među njima i Crna Gora.

1 komentar

  1. I am without words. This can be a superb blog site and extremely participating also. Fantastic works of art! That is not in fact a lot originating from a good newbie article writer much like me, nonetheless it’s all I may merely point out following diving in your content. Good sentence structure as well as language. No more just like some other sites. A person actually know very well what you?re talking about too. Lots that you just helped me want to explore much more. The blog site has turned into a stepping-stone for me personally, my friend.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com