Cijene cigareta miruju još godinu - Volim Podgoricu

Cijene cigareta miruju još godinu

Akcize na cigarete u Crnoj Gori neće se mijenjati do četvrtog kvartala 2016. godine, kada se predviđa donošenje zakona i dalje usklađivanje sa standardima u EU, saopštili su Pobjedi iz Ministarstva finansija u odgovoru da li se u planira povećanje akcize nakon što je izvjesno da će od 1. decembra poskupiti cigarete u Srbiji zbog ove dažbine.

“Izmjenama Zakona o akcizama, koje su u primjeni od 1. oktobra 2014., definisana je dinamika povećanja visine akcize na cigarete do 2019. godine, donošenjem „akciznog kalendara” tako da je posljednje povećanje akcize izvršeno 1. aprila ove godine. Programom pristupanja EU, za period 2015-2018. godina, planirane su izmjene Zakona o akcizama za IV kvartal 2016. godine, kojima će se nastaviti sa daljim usklađivanjem”, objasnili su iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva podsjećaju da su nastavili usklađivanje sa Direktivom 2003/96/EC u pogledu proširenja obuhvata proizvoda koji podliježu obavezi plaćanja akcize.

“Akcizom će biti obuhvaćeni ostali energenti prirodni plin, ugalj, koks, zemni gas i električna energija. U pogledu usklađenosti obuhvata proizvoda koji podliježu obavezi plaćanja akcize, kao i u pogledu visine akciznih stopa za mineralna ulja, alkohol i alkoholna pića, važeće akcizno zakonodavstvo je u potpunosti usklađeno sa direktivama EU”, kažu u Ministarstvu.

(CdM)

1 komentar

  1. Folks have no clue that this is out there. Your thinking is crucial in assisting me with my exploration. I’m hoping for one more write-up down these topics soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com