Kajakaši sa Morače su PONOS GRADA, a niko neće da im kupi obične reflektore! - Volim Podgoricu

Kajakaši sa Morače su PONOS GRADA, a niko neće da im kupi obične reflektore!

Kajakaški klub “Morača” je ponos Glavnog grada, turistička atrakcija koja je zauzela značajno mjesto i u promotivnom filmu o Podgorici, ovi momci i djevojke su za poslednjih 18 mjeseci bez gotovo ikakvih uslova i adekvatnih kajaka osvojili čak 102 medalje u međunarodnoj konkurenciji, a ne mogu da dobiju čak ni obične reflektore da bi trenirali noću!

-Dani su sada kratki, mrak pada već oko 17 časova i mi ne možemo da treniramo, jer je veliki broj naših članova i takmičara do tog vremena u školi. Treba nam po jedan reflektor na svakom od četiri gradska mosta, jačine 5kw i uvjereni smo da, ne samo da bi nama mnogo pomogli, nego bi i ti reflektori, i naši kajakaši na Morači u tim noćnim satima,  bili gradska atrakcija, kaže za portal “Volim Podgoricu” sekretar kluba Goran Furundžić.

Treba li reći da i on, i svi u ovom klubu, prije svega imaju ogromnu ljubav prema ovom sportu i Morači, koja ih vodi i gura naprijed. Furundžić se prije izvjesnog vremena obratio gradskim vlastima sa molbom za podršku, ali još uvijek bez odgovora. Prije neki dan je, konačno, stigao poziv za sastanak kod menadžera glavnog grada, i on se nada da će  mladi kajakaši dobiti mogućnost da treniraju tokom zime: samo 4 reflektora!

-Nadamo se da su medalje koje smo donijeli Crnoj Gori dovoljan razlog da Glavni Grad podrži ove mlade takmičare. Naši takmičari ostvarili su ove rezultate sa neadekvatnim kajacima od poliestera koji su znatno teži i ne mogu se mjeriti sa onima od karbona. Kad bi imali malo bolje uslove za rad i treninge, bolju opremu i minimalna sredstva za odlazak na takmičenja, gdje bi nam bio kraj, kaže Furundžić.

Čekamo svi zajedno, prvo te reflektore, a onda i podršku ovim sjajnim mladim ljudima koji traže minimalno, a već su dali mnogo.

 

 

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com