URA: Hitno vratite građanima parkinge kod Kliničkog centra - Volim Podgoricu

URA: Hitno vratite građanima parkinge kod Kliničkog centra

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija URA pozvao je nadležne da pod hitno vrate građanima parkinge kod Kliničkog centra

Prošlo je skoro pola godine od kako je odlukom menadžmenta Kliničkog centra zabranjeno parkiranje u krugu KCCG, osim za medicinsko osoblje što, ističu u URA-i, zagorčava život građanima Podgorice i čitave Crne Gore koji dolaze u Klinički centar.

Gradski odbor Građanskog pokreta URA ponovo poziva nadležne da što hitnije reaguju.

“U prvom redu gradonačelnika, kao i nadležne iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, da odmah vrate primarnu, javnu funkciju parkingu između Kliničkog centra i Medicinske škole. Ukoliko se to pokaže nedovoljnim,da odrede lokaciju i urede jedno ili više parkirališta u okolini Kliničkog centra. U protivnom, taj problem će trajno riješiti neka druga gradska uprava, koja će imati sluha za potrebe građana”, kazao je Vidoje Petričić, član Gradskog odbora Građanskog pokreta URA.

Odluke KCCG i Parking servisa prouzrokovale su saobraćajni haos u cijeloj zoni oko Kliničkog centra.

“Problem parkiranja, koji je i ranije postojao, sada je poprimio zabrinjavajuće razmjere. Ovim potezom uprava Kliničkog centra je, vjerovatno promovišući zdrave stilove života, kroz manju upotrebu automobila, ostavila za pacijente ”čak” pedesetak parking mjesta u blizini glavnog ulaza u bolnicu. Kao rezultat toga imamo stotine, uglavnom nepropisno parkiranih automobila, koji iz dana u dan zaposijedaju trotoare i zelene površine u neposrednoj blizini. Veliki broj automobila nalazi se parkiran, djelimično ili potpuno, i na samom kolovozu, što ometa odvijanje saobraćaja i izaziva zagušenja. Ovo je posebno izraženo u ulici između Instituta za javno zdravlje i parka” Kruševac“ gdje nerijetko dolazi do zastoja, posebno za vrijeme saobraćajnih špiceva”, kazao je Petričić.

Naglašava da ovaj problem muči ne samo građane Podgorice, nego i građane čitave Crne Gore koji su upućeni da koriste medicinske usluge Kliničkog centra.

“Ako se zna da su to građani kojima je, u manjoj ili većoj mjeri, ugroženo zdravlje, onda to dodatno pogoršava situaciju. Neprijatne scene, gdje teško bolesni pacijenti i njihova rodbina negoduju zbog nemogućnosti da pristupe Kliničkom centru, se svakodnevno ponavljaju. Posebno iritirajuće djeluje činjenica da su, istovremeno, parkinzi kod Medicinske škole, kao i neki u samom krugu Kliničkog centra, veći dio dana poluprazni”, zaključili su u URA-i.

(CdM)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com