Podgorica: Soraja išla u posjetu hakeru Milošu Čujoviću - Volim Podgoricu

Podgorica: Soraja išla u posjetu hakeru Milošu Čujoviću

Iako policija još ispituje da li nedavni obilazak Miloša Čujovića povezan sa paljenjem vozila Soraje Vučelić, Viši sud je dao dozvolu i ocijenio da nije bilo smetnji da ova starleta posjeti pritvorenika u istražnom zatvoru.

Zašto je poznata starleta išla u posjetu optuženom hakeru Milošu Čujoviću, za javnost je nepoznanica. Međutim, inspektori podgoričke policije i dalje intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica, pišu Dnevne novine. Upravo u toj posjeti traže kopču sa izvršiocima, kojima je, kako se sumnja, zasmetao blizak odnos Soraje i Čujovića.

Kako bi otklonili misteriju kako je i zbog čega Soraja neposredno uoči vatrenog napada na njen džip bila u spuškom istražnom zatvoru, Dnevne novine su tražile zvaničan odgovor od Višeg suda. Iz tog suda objašnjeno je da je postupajući sudija potpisao dozvolu za Sorajinu posjetu jer, kako je ocijenjeno, ona nije smetnja za dalji tok sudskog postupka.

U odgovoru Dnevnim novinama iz suda su se pozvali na Zakon o krivičnom postupku, koji propisuje da “po odobrenju sudije za istragu, a po potrebi i pod njegovim nadzorom ili nadzorom lica koje on odredi, u granicama kućnog reda, pritvoreno lice mogu posjećivati supružnik ili lica sa kojim živi u trajnoj vanbračnoj zajednici i njegovi bliski srodnici, a po njegovom zahtjevu doktor medicine i druga lica”.

Pojedine posjete mogu se zabraniti, ako bi usljed toga mogla da nastane šteta za vođenje postupka.

Iz Višeg suda je, takođe, objašnjeno da pritvorenici imaju pravo da primaju posjete osoba, koje im nijesu bliski srodnici na lični zahtjev i da se te posjete mogu zabraniti samo ako bi usljed toga mogla nastati šteta za vođenje postupka.

Vozilo koje pripada starleti, džip marke “land rover”, registarih oznaka PG-EV920, zapaljen je 21. oktobra oko 20.30 časova na parkingu preko puta benzinske pumpe “Luk oil” u podgoričkom Siti kvartu, a počinioci, za koje se vjeruje da su izazvali požar, gotovo su uhapšeni na djelu, jer je policija primijetila sumnjivo vozilo kojim su došli. Starleta je istražiteljima kazala kako ne zna ko bi mogao da stoji iza napada, te da je tog dana bila u posjetu Čujoviću u Spužu.

Soraja Vučelić je saslušavana u nekoliko navrata na zahtjev crnogorske policije kao svjedok ubistva Baranina Armina Muše Osmanagića (39), koji je likvidiran 16. septembra prošle godine u Baru.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com