Banda maloljetnika krala vozila: Uhapšena petorica dječaka! - Volim Podgoricu

Banda maloljetnika krala vozila: Uhapšena petorica dječaka!

 Sarajevska policija juče je uhapsila pet maloljetnika zbog krađe automobila u Bosni i Hercegovini. Kako se doznaje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policija je juče u 13.30 obaviještena da je iz ulice Safeta Zajke (sarajevska općina Novi Grad), od strane dva NN lica ukraden VW Golf 3, vlasništvo K.A. iz Sarajeva.
Banda maloljetnika iz Sarajeva krala vozila po BiH: Uhapšena petorica dječaka!

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj su u pomenutoj ulici zaustavili i kontrolisali navedeno putničko motorno vozilo kojim je upravljao maloljetni O.S. (1998.) iz Sarajeva, a s njim su u vozilu bili maloljetnici R.M. (2000.) O.M. (1997.) iz Sarajeva.

U neposrednoj blizini pronađen je i VW Golf 2, u kojem su se nalazila dva lica koja su pokušala pobjeći, no policija ih je uhvatila. Utvrđeno je da se i ovdje radi o  maoljetnicima iz Sarajeva: A.E. (2000.) i O.S. (2000.). Policijski službenici su provjerama utvrdili da je to vozilo dana 23. novembra ukradeno iz ulice Toplička, općina Živinice.

Svih pet maloljetnika je lišeno slobode, pod sumnjom da su krali vozila, a o svemu je obaviješten kantonalni tužilac Sarajeva.

Nakon završenih uviđaja, vozila su vraćena vlasnicima.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba

2 komentara

  1. Yet another problem that on the internet chatting might current will be assurance of the person. As it is definitely better in order to discuss on the web, a person who’s really timid or maybe shy sometimes have difficulty keeping up having whom the person truly is usually. The individual alternatively is similar to living together oceans.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com