PET GODINA PAKLA ‘Tukao me kad god bi se napio. Pred djecom. Zvao me droljom, govorio da sam nesposobna, a jedino sam ja novac donosila kući…’ - Volim Podgoricu

PET GODINA PAKLA ‘Tukao me kad god bi se napio. Pred djecom. Zvao me droljom, govorio da sam nesposobna, a jedino sam ja novac donosila kući…’

Psihičko i fizičko zlostavljanje iskusila je Ivana. Ona, pak, ima dvoje djece i pobjegla je od supruga alkoholičara. Godinama je trpjela uvrede, a onda i fizičko nasilje. Srećom, kaže nam, djecu nije dirao. Kći i sin imaju 13 i 11 godina.

– U braku smo već 15 godina, ali proteklih pet godina moj život je postao nepodnošljiv. Bilo je sve gore iz dana u dan. Morala sam negdje podvući crtu. Zvao me kurvom, droljom, govorio mi da sam nesposobna i glupa. A on je sjedio doma jer je u mirovini. Ja bih kući donosila novac koji bih zaradila i njime plaćala i režije i kredite i hranu… Ne znam kako smo se uopće djeca i ja nosili s tim.

Nevolje su krenule nakon rođenja drugog djeteta. Kad sam se zaposlila, optužio me da se okolo kurvam, a ne radim.

Kasnije su uslijedili šamari i udarci, ali, srećom, ne pred djecom. Bio je na liječenju od alkoholizma, ali nema pomoći. I prije sam odlazila i vraćala se u nadi da će nakon liječenja biti bolje, ali nije bilo. Sad je dosta – priča nam Ivana koja je prvi put pozvala policiju u kuću kad se njezin suprug pokušao ubiti.

A onda ponovno i kad je odlazila.

– Vrijeme je za novi početak. Radim i dokazala sam si da nisam nesposobna. Preživjet ću – ističe.

Sad je puno mirnija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com