Sajam antikviteta u “Bazaru” - Volim Podgoricu

Sajam antikviteta u “Bazaru”

Tržni centar „Bazar“ u saradnji sa „Crnogorskim udruženjem kolekcionara“, organizuje sajam antikviteta i kolekcionarstva „IV Antico Bazar“. Sajam se održava 27,28. i 29. novembra.

Izložba starina, umjetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva, je naišla na pozitivne komentare posjetilaca. Na sajmu su se predstavili kolekcionari iz Crne Gore, a  podržali su ih i kolege iz Albanije i Srbije. Svi zainteresovani posjetioci imaju priliku da razgledaju, ali i da nabave razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrijednosni papiri…), starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…)…

bazar1

Na sajmu “IV Antico Bazar” se takođe mogu vidjeti i stari satovi, nakit, knjige, antikvarni i stilski namještaj, umjetničke slike i grafike, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Sajam je odlična prilika da se ljudi edukuju i razmjene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, ali i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju  kulturnog i umjetničkog blaga naše zemlje.

Sajam će biti otvoren do nedjelje, 29. novembra do 20h.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com