Nakon protesta u Prištini uhapšeno 95 lica, šest povrijeđeno! - Volim Podgoricu

Nakon protesta u Prištini uhapšeno 95 lica, šest povrijeđeno!

Kosovska policija je danas, nakon protesta u centru Prištine, uhapsila 95 lica, među kojima i lidera samoopredjeljenja Aljbina Kurtija, izjavio je portparol kosovske policije Baki Keljani.

On je na konferenciji za novinare rekao da su tom prilikom povrijeđena četiri demonstranta, kao i dva policajca.

Prema njegovim riječima, pojedinci su opirali hapšenju i policija je bila napadnuta prilikom upada u prostorije Samoopredjeljenja.

Kako je naveo, policija je postupila po pravilima i nalogu tužilaštva.

“Policija Kosova sa svojim relevantnim jedinicama preduzela je mjere da bi pred lice pravde izvela gospodina Kurtija, što je i suština potjernice koja je za njime raspisana. Kada su pripadnici policije stigli kod sjedišta Samoopredjeljenja naišli su na demonstrante koji su ometali službena lica da vrše svoju dužnost”, istakao je Keljani.
Portparol policije je rekao da su demonstranti napali policiju.

Ta lica su uhapšena ispred i u prostorijama sjedišta Samoopredjeljenja, rekao je Keljani i dodao da su demonstranti bacali petarde i druga pirotehnička sredstva na policiju, pa je zbog toga uhapšen ovoliki broj lica.

“Privedeno je 95 lica kojima se uzimaju izjave i oni će biti dalje procesuirani. Kao posljedica nasilja koje se dogodilo ispred zgrade Samoopredjeljenja, kao i unutra, bilo je četvoro povrijeđenih među demonstranatima i dva teže povrijeđena policajca”, rekao je portparol kosovske policije.

(Best)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com