FOTO: Porodica Šećković živi u nehumanim uslovima - Volim Podgoricu

FOTO: Porodica Šećković živi u nehumanim uslovima

Nenad Šećković je bivši policajac, odavno već nezaposlen. Bavio se, kaže, građevinom, malterisanjem, zidanjem, šeganjem drva, bravarijom, ali danas je teško doći do bilo kakvog posla. Sada skuplja željezo i nosi na otpad kako bi prehranio ženu i njenog brata, a tako mjesečno može zaraditi oko 50-60 eura. Njegova porodica živi teškim životom, u kolibi od dasaka, obloženoj starim tepisima, u blizini nove Medicinske skole, na rubu rijeke Morače u Podgorici.

U toj kolibi živi troje ljudi, od kojih jedna trudnica. Bez struje i vode. Spavaju na podu, imaju jedno ćebe za pokrivanje.

U toj kolibi živi troje ljudi, od kojih jedna trudnica. Bez struje i vode. Spavaju na podu, imaju jedno ćebe za pokrivanje.

Iz Fondacije Banka Hrane Crne Gore danas su zamolili sve humane ljude za pomoć. Jer Šećkovićima je prijeko potrebna-u bebi opremi, hrani, posteljini, obući, odjeći, očuvanom namještaju. Nemaju struju, pa bi im i 60 metara kabla za struju dobro došlo.

Nenadova nevjenčana supruga Edita je Makedonka, koja bi trebalo da uplati 100 eura za dobijanje dokumenata potrebnih za boravišnu dozvolu i crnogorsku ličnu kartu koja joj je neophodna za sklapanje braka i ostvarivanje socijalne zaštite. Oni taj novac nemaju, a papirologiju treba što prije završiti, jer je Edita, koju inače svi zovu Vesna, pred porođajem. Baba treba da dođe na svijet 28. januara.

Ona kaže da je do sada na ljekarske preglede išla uz makedonski pasoš i ličnu kartu, ali su je upozorili da to više neće moći.

Namještaj koji imaju u kolibi su dobili. Sestra je Nenadu dala peć na koju se griju. I kuvaju, ako imaju namirnica. Nenad skuplja po parkovima gradnje da bi imali za ogrijev, dok Edita obilazi kontejnere kako bi donijela nesto jestivo u kolibu.

Sa njima zivi i Editin brat od strica, srčani i nervni bolesnik. Osim lijekova koje može uzeti na recept, neke mora i da kupuje. Ipak, nema uslova za to.

Nenad kaže da bi mogao da prehrani porodicu ako nabavi kovačko-bravarski alat. Radio bi u prijateljevoj garaži, samo da se beba ne rodi u situaciji u kojoj se sada nalaze.

Žiro račun za pomoć porodici Šećković je 505-0000000360175-29, kod Atlas banke, na ime Nenad Šećković.

Banka hrane će zainteresovanima da pomognu dati kontakt porodice Šećković putem svog telefona 069/495-680, e-maila [email protected] ili Facebook stranice Banke hrane Crne Gore.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com