Predstava “Ćelava pjevačica” u KIC “Zeta” - Volim Podgoricu

Predstava “Ćelava pjevačica” u KIC “Zeta”

Predstava Ćelava pjevačica” biće premijerno izvedena u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2015” u utorak, 15.decembra, u KIC-u “Zeta” u Golubovcima, sa početkom u 20 sati.

Riječ je o predstavi koja je nastala po tekstu Ežena Joneska, a u režiji Slobodana Milatovića. U predstavi igraju: Ana Vučković, Bojana Malinovska, Dejan Ivanić, Petar Novaković i Aleksandar Gavranić. Kostime je radila Lina Leković, dizajn Suzana Pajović, producent je Ljubo Kaličanin, a dok je adaptaciju i scenografiju uradio reditelj Slobodan Milatović.

Drama odnosno komedija Ćelava pjevačica” svakako je jedan od najznačajnijih ne samo dramskih nego uopšte književnih djela u dvadesetom vijeku. Ova predstava bi trebala da znači otvaranje jedne nove scene i početak pozorišne produkcije i pozorišnog života u Golubovcima. Dobijanjem adekvatne pozorišne rasvjete KIC “Zeta” je stvorio sve optimalne tehničke uslove za opsluživanje i održavanje zahtjevnih scenskih ostvarenja.

Riječ reditelja Slobodana Milatovića:

 “Za mene je veoma značajan rad na ovoj predstavi, jer po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri radim neki Joneskov tekst. Ćelava pjevačica je svakako njegov najznačajniji komad, a meni je sigurno jedan od najomiljenijih dramskih tekstova koji je rediteljski veoma zahtjevan jer je u osnovi komedija, a pri tom je napisan kao “antikomad”, tj drama apsurda. Tragajući za njegovim smislom radikalno sam promijenio dramsku strukturu i rediteljski pokušao da mu dam formu bajke, a da pri tom sve ostvarim minimalnim glumačkim i scenskim sredstvima. Ovu predstavu bih želio da posvetim jednom od najvećih ex-yu glumaca Slobodanu Aligurdiću, koji je porijeklom iz Zete, a svoje posljednje dane je proveo ovdje. Sve to sa željom da se njegovo ime obilježi otvaranjem nove pozorišne scene ili značajne manifestacije.”

Repriza predstave biće organizovana u srijedu, 16.decembra, od 20 sati.

Producent predstave je KIC “Zeta”, a pokrovitelji su Sekretarijat za kulturu i sport i Gradska opština Golubovci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com