Premijera predstave “Brašno u venama” u KIC-u - Volim Podgoricu

Premijera predstave “Brašno u venama” u KIC-u

Predstava “Brašno u venama” biće premijerno izvedena u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2015“ u poneđeljak, 21.decembra, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, sa početkom u 20 sati.

Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a u režiji Borisa Liješevića. Uloge tumače: Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić.

 “Brašno u venama“ je predstava o porodici koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susrijeće u jednom gradu, jednom stanu, jednoj noći. Ovo je ujedno i praizvedba teksta koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanju sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Drama povratka, susreta, progovaranja, krivice, prevazilaženja, raspleta i pomirenja.

Produkciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.           

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 20h) po cijeni od 5 eura, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com