LEGENDA: Zoran Kalezić proslavlja 50 godina na sceni, pogledajte spotove za jubilarni CD - Volim Podgoricu

LEGENDA: Zoran Kalezić proslavlja 50 godina na sceni, pogledajte spotove za jubilarni CD

Legenda narodne muzike, ne samo u Crnoj Gori već i na prostoru bivše Jugoslavije, proslavlja 50 godina na muzičkoj sceni, i sprema CD, a već su snimljena dva spota za pjesme sa ovog CD-a.  Prvi je duetska pjesma sa starim Zoranovim prijateljem i velikom balkanskom zvijezdom – Halidom Beslicem – ‘Noćne ptice’, po tekstu poznatog crnogorskog pjesnika Dragana Radulovica a po muzici Mirsada Serhatlica i Marka Klepica, u aranžmanu Aleksandra Kovačević. Iza ovog spota stoje TVCG i Galileo production Montenegro – koji su zajedničkim snagama, u saradnji sa rediteljem Nikolom Vukčevićem realizovali ovaj tv projekat, snimljen na lijepim lokacijama uz Restoran OGNJIŠTE Podgorica, u kome se pojavljuje i poznata crnogorska manekenka – Marija Mićunović, u haljini Marine Banović.
– Nemam riječi kojima mogu da opišem radost sto sam konačno snimio duet sa mojim velikim prijateljem I kolegom Halidom Bešlićem, ali mi se čini u nekim momentima da je on srećniji od mene!
Sa toliko topline je ušao u sve ovo, čujemo se posebno ovih dana više nego ikada i njegova želja je da mi napravi veliki koncert u Sarajevu, jer zna koliko me ljudi odatle vole.
Zanimljivo je da je tokom snimanja spota u jednoj od pauza otpjevao moj prvi hit *Zaboravi,zaboravi*, koji je obilježio početak moje karijere, uz priču da se tačno sjeća da je pjevušio od srca često tada, još dok nije ni počeo sam da snima I rekao mi da ništa nije slučajno u životu.
Medju nama vlada poštovanje I topli odnos cijeli život. On je velika zvijezda I ime, ali I jos veći čovjek, tako da trenutno ne postoji muzičar sa kojim bih prije saradjivao. Zahvalan sam mu što je objeručke prihvatio od samog početka saradnje sve što sam predložio, sto je došao u Podgoricu na snimanje u sred velikih obaveza I koncerata, a njegova na sve to je samo bila * Zoka, ovo si ti davno zasluzio*!, kazao je Kalezić o saradnji sa Bešlićem.

 

Drugi spot je nastao na stihove najpoznatijeg crnogorskog boema: Vita Nikolića i snimljen je na budvanskoj Citadeli i u Beogradu, takodje u režiji Nikole Vukčevića.

U spotu se pojavljuje poznata crnogorska manekenka Olivera Biševac, u kostimima Marine Banović i Seke Martinović (Kolekcija ‘Jovanka Broz’), dok je Zoran u modelu Milene Djurdjić.

Nikola Vukčević je oba spota radio iz srca: ‘Zoran Kalezic je sjajan čovjek, prijatelj mog oca i iskreni emotivac kakvih je sve manje. Bilo mi je drago da pomognem koliko mogu, nekome ko to istinski zaslužuje, kao i da spojimo kapacitete TVCG i moje prijatelje sa kojima godinama saradjujem na ovakvim i sličim projektima. Ovo nestvarno lijepo vrijeme, koje u Crnoj Gori i dalje traje, dodatno nam je pomoglo. Takodje, mislim da su Halid i Zoran uhvatili neki dobar zajednički trenutak, neki sjajan kafanski dert, kome se primičem s godinama, da se to u njihovoj pjesmi zaista čuje i osjeća, pa da nam je bio izazov da to kamerom dočaramo, kao i uz pomoć ove zanimljive prirode i lijepih djevojaka, poput Marije (Mićunović), Olivere (Biševac) i Milice (Boljević). Naravno – boemski stihovi Vita Nikolića i Dragana Radulovića – dovoljan su izazov, sam za sebe. Sve skupa – zanimljivo iskustvo za mene.’, rekao je Vukčević. 

Ostatak ekipe koja je realizovala spot, čine: direktor fotografije: Nemanja Dabanović, montaža i post: Baksim Doda i Danilo Račić, supervizor montaze: Srdjan Stanojević, šminka: Bojana Kojičić, svjetlo: Zoran Kovačević, kran; Dejan Vuković, Marko Milošević, produkcijska podrška: Darko Bjelobrković, Ilija Bogićević, Milorad Radenović, Ratko Radovanović, pratilac i asistent kamere: Ivan Čojbašić, asistenti u sektoru rasvjete: Saša Dujović i Pedja Radonjić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com