PODGORICA DOBILA NOVU VLAST: Krivokapićevi “ispali” iz gradske skupštine - Volim Podgoricu

PODGORICA DOBILA NOVU VLAST: Krivokapićevi “ispali” iz gradske skupštine

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića i Socijaldemokrate Ivana Brajovića potpisali su koalicioni sporazum za vršenje vlasti u Glavnom gradu, čime je Socijaldemokratska partija Ranka Krivokapića i zvanično postala vanparlamentarna stranka u Glavnom gradu. potvrđeno je Dnevnim novinama u vrhu ove dvije partije.

Sporazum u Podgorici potpisali su predsjednik Odbora Glavnog grada DPS-a Vladan Vučelić, i predsjednik Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata Vujica Lazović.

Prema saznanjima Dnevnih novina, dvije partije su postigle dogovor da se, narednih dana, potpišu koalicioni sporazumi i u ostalim gradovima gdje SD i DPS i formalno vrše vlast.

Očigledno je da je nova koalicija na pomolu i u Baru. Naime, na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine prilikom glasanja za dopunu dnevnog reda, prvi put na istoj strani su DPS, Socijaldemokrate, BS, Pozitivna i DSCG sa ukupno 20 odbornika. Odbornici Socijaldemokratske partije su od četiri tačke dnevnog reda jednom bili protiv, a tri puta uzdržani. Potpuno očigledna najava prekompozicije političke scene i vladajuće koalicije u gradu pod Rumijom.

Skupština opštine Pljevlja potvrdila zahtjev Odbora direktora i smijenila Branislava Veljkovića, sa mjesta direktora “Grijanje” DOO čime je jedini preostali funkcioner SDP u Pljevljima smijenjen. Podsjetimo, nedavno je So Nikšića prihvatila ostavku Milorada Gute Jovanovića iz SDP, i na mjesto potpredsjednika opštine imenovala funkcionera Socijaldemokrata Radoša Šućura. Veljković i Jovanović su bila dva posljednja funkcionera SDP koji su obavljali značajnije funkcije u Pljevljima i Nikšiću.

Prema procjenama DPS i SDCG, do kraja januara biće potpisani koalicioni sporazumi i u ostalim crnogorskim opštinama gdje je to potrebno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com