Pozitivna obezbijedila većinu DPS-u za ugovore o Mamuli i Kraljičinoj plaži - Volim Podgoricu

Pozitivna obezbijedila većinu DPS-u za ugovore o Mamuli i Kraljičinoj plaži

Većina poslanika u crnogorskom parlamentu izglasala je danas odluke o zakupu hotela Kraljičina plaža u Miločerskom parku i ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Većinu za izglasavanje ova dva ugovora, obezbijedila je Pozitivna Crna Gora, čiji su glasovi presudili uz glasova DPS-a, manjinskih partija, Liberalne partije i nezavisnih poslanicika, bivših poslanika SDP-a, Damiru Šehoviću i Miću Orlandiću. Ovim ugovorima su se protivili opozicija i Socijaldemokratska partija koji su glasali protiv.

Usvajanjem  odluke za davanje u zakup Kraljičine plaže kompaniji Adriatik propertis produžen je rok zakupa sa 30 na 42 godine uz umanjenje zakupnine za 30 odsto. Omogućena im je gradnja 66 apartmana za prodaju, oslobođanje duga za zakupninu od 250 hiljada eura i buduće zakupnine do izrade prostorno planske dokumentacije.

Sastavni dio odluke su amandmani Pozitivne  kojima je investitor obavezan da izgradi hotel najkasnije u roku od tri godine od dobijanja dozvole, a državni organi da u roku od tri mjeseca od stupanja na snagu odluke obezbijedi prostorno-plansku dokumentaciju, kao i da investitor odustane od arbitražnog postupka protiv države Crne Gore.

Današnjim glasanjem, takođe, kompanija Oraskom dobila je zakup Mamule na 49 godina po cijeni od 1,5 eura po kvadratnom metru, a morski akvatorij ostrva zakupiće po cijeni od 90 centi po kvadratu i plaćaće 48.000 eura  godišnje što je po mnogima “smiješan” iznos, a omogućeno im je da grade hotel na ostrvu Mamula sa 23 sobe.

 

1 komentar

  1. I’m wondering if you have noticed how the media has changed? Now it seems that it is discussed thoroughly and more in depth. Overall though I’m looking for a change.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com