OVO JOŠ NISTE VIDJELI: Nikšićani prošli zaleđeni kanjon Nevidio! (VIDEO) - Volim Podgoricu

OVO JOŠ NISTE VIDJELI: Nikšićani prošli zaleđeni kanjon Nevidio! (VIDEO)

Braća Marko i Miloš Blečić i Drago Vujović, članovi PSK Javorak, juče su postavili nove standarde kada je u pitanju doživljaj ekstremnog, uspjevši da prođu ledom okovani kanjon Nevidio i tako naprave ono što niko nikad prije njih nije učinio.

Kako kaže Marko, bez obzira što su tokom ljeta nebrojeno puta već prolazili kanjon Nevidio, zimski uslovi za njih su bili potpuna nepoznanica. Istorijsko osvajanje Nevidia u zimskim uslovima, priznaje, nije bilo ni malo lako, ali s druge strane, nakon svega,ostaje osjećaj koji je teško opisati, prenosi Onogošt.me.

“Zimski ambijent kanjona je nešto novo i nijesmo imali predstavu da će biti toliko leda, mnogo je lijepo“, kaže Marko.

Bio je to njihov način da obilježe ulazak u Novu godinu, ekstremno i hrabro, onako kako smo već i navikli od članova Javorka.

“Sve je bilo okovano ledom. Voda nije puno hladnija nego ljeti, ali je sada mogo opasnije i ekstremnije jer je mnogo klizavo, svaki kamen koji viri iz vode je okovan ledom.  Neka uža mjesta su bukvalno blokirana sa ogromnim ledenim zidovima. Nivo vode je bio kao u ljetnjim mjesecima. Nosili smo dupla odijela, rukavice, pojaseve, užad, kacige, jer smo znali da se bez kompletne opreme u ovim uslovima nikako ne smije ulaziti u kanjon“, objašnjava Marko“ i dodaje da su krenuli oko 12:30 sati, a izašli za nešto više od sat i po.

Marko napominje da je sa njima bio i Milovan Mijušković koji nije prolazio kroz kanjon, već im je bio logistika.

(onogošt.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com