PONOS KOTORA: Pavo Mirka Vičević “Mali admiral” u vaterpolo kapici i za klavirom - Volim Podgoricu

PONOS KOTORA: Pavo Mirka Vičević “Mali admiral” u vaterpolo kapici i za klavirom

Mali admiral Bokeljske mornarice  za 2016. godinu je desetogodišnji Pavo Mirka Vičević iz Kotora, učenik četvrtog razreda OŠ “Njegoš”.
Ovo je odlučeno na svečanoj sjednici Admiralata Bokeljske mornarice Kotor.
Gostujući u programu Skala radija Pavo je ponosno kazao da mu je ova titula veoma važna zato što nastavlja porodičnu tradiciju a i zbog toga, kako je rekao što je u srcu sportista i voli da se takmiči pa je i ovo  kao malo takmičenje.
Njegov prvi javni nastup u ulozi Malog admirala je 27. januara, kada će sa tarace bazilike-katedrale Sv. Tripuna izgovoriti Lode, pohvale svecu, zaštitniku grada Kotora.
Iako još nije počeo pripreme za savladavanje veoma zahtijevnog teksta pisanog na starom crkvenom  jeziku, Pavo kaže da mu to neće predstavljati poseban problem već mu čini čast.
Mladi Vičević je saopštio da je živopisnu odoru, kostim ili uniformu  Bokeljske mornarice prvi put obukao kada nije imao ni godinu a sa tri godine  je nosio u odredu mornarice i to mu je poseban dar od đeda Pavla Vičevića.
Od djelova ove monture, Pavu se najviše dopadaju cipele kapa kao i bijele rukavice kao otmen detalj na gospodstvenom kostimu.
Danas je to, malo odijelo, u vitrini kao suvenir u kući proslavljenih vatrepolista čiju tradiciju  Pavo takođe nastavlja.
Trenira vaterpolo u Vaterpolo akademiji Cataro i to pozicije beka, lijevog i desnog krila, po nekad i golmana, priča za Skalu.
Za odmor poslije bazena i školskih obaveza ali takođe uz redovno vježbanje, Pavo je uz klavir i kao učenik kotorske Muzičke škole „Vida Matjan“ i već je stigao do zlatnih lira i priznanja van Kotora na takmičenjima u Herceg Novom i Beogradu.
Na naše pitanje kako sve postiže sa samo deset godina i ko mu pomaže, Pavo je kratko kazao da se dobro organizuje a  pomoć i podrška je njegova familija, posebno baba i đed.
Koliko je dobar drug Pavo je kazao da to pitanje postavimo njegovim drugovima.
Na kraju susreta u Skala radiju kazao je  da će časno godinu dana nositi titulu malog admirala i biti dostojna pratnja mornarima i ostalima u Bokeljskoj  mornarici kao i da jedva čeka nova zaduženja, prvo  Lode a potom i 2. februar, dan kada se u Kotoru proslavlja Sveti Tripun.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com