BRAVO “AJKULE”: Crna Gora u polufinalu! - Volim Podgoricu

BRAVO “AJKULE”: Crna Gora u polufinalu!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je veliki uspjeh plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu. “Ajkule” su potopile favorizovanu Italiju sa 10:7.

Konačno smo u bazenu vidjeli pravu snagu i moć “ajkula”. Naša selekcija u potpunosti je nadigrala Italijane, kojima nijesu mogle da pomognu ni sudije, jer je danas Crna Gora bila prejaka.

Od početka do kraja fenomenalno su odigrali Gojkovićevi izabranici. Šćepanović je branio sjajno, cijela ekipa je odigrala gotovo savršeno u odbrani, dok smo u napadu koristili svoje šanse.

Sve je krenulo srećnim golom Prešutija sa igračem više, ali Nikola Janović je prvo iskoristio peterac, da bi Radović nakon kontre donio potpuni preokret. Primili smo nakon toga gol sa distance, ali Toni Petrović je vratio prednost.

Uslijedila je maestralna odbrana sa igračem manje u drugoj četvrtini. Italijani su imali mnogo napada sa igračem više, ali naša odbrana je bila savršena. A u napadu se samo Jokić upisao, pa smo u treću četvrtinu ušli sa dva gola prednosti – 4:2.

U trećoj četvrtini sudije su odlučile da pomognu Italijanima. Draško Brguljan i Toni Petrović su isključeni iz igre, jer su dobili po tri lične. Nizali su se napadi Italijana sa igračem više, bili su precizniji nego u drugoj četvrtini, ali sa svim tim smo uspjeli da se izborimo.

Izborili smo se najviše zahvaljujući Darku Brguljanu, koji je u finišu dva puta na identičan način pobjegao čuvaru, a zatim na asistencije Ivovića matirao Tempestija i donio nam visoku prednost pred posljednjih osam minuta – 8:5.

Četvrta četvrtina nije mogla bolje da počne, Nikola Janović je sa igračem više bio precizan za 9:5. Ipak, opet uz pomoć sudija, Italijani su se sa dva brza gola vratili u igru, a imali su novi napad sa igračem više da priđu na gol zaostatka.

Međutim, ponovo je naša sjajna odbrana odradila posao, ali odmah nam je sviran faul u napadu. Italijani su ponovo odigrali za centra, vjerovatno su se nadali novom isključenju, ali Šćepanović je pročitao akciju i oduzeo je loptu.

To je bio i odlučujući trenutak, jer je nakon toga fenomenalni Nikola Janović dotukao Italijane i donio našem timu ubjedljivu pobjedu od 10:7.

Upravo Nikola je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su po dva gola postigli Aleksandar Radović i Darko Brguljan, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Antonio Petović i Predrag Jokić.

Sada nam preostaje da navijamo za Hrvatsku protiv Mađarske, jer ukoliko naše komšije slave obezbijedićemo vizu za Rio!

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com