Opozicija se konsultuje o zajedničkoj akciji - Volim Podgoricu

Opozicija se konsultuje o zajedničkoj akciji

Članovi skupštinske Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu izbora razgovaraće danas sa predstavnicima Agencije za sprječavanja korupcije.

Juče su mediji objavili da je prvi korak opozicije, ukoliko bude izglasano povjerenje Vladi, biti napuštanje upravo Radne grupe.

Prema pisanju medija, tokom ove sedmice lideri opozicionih partija koje učestvuju u radu Parlamenta trebalo bi da se sastanu kako bi dogovorili zajedničku reakciju na eventualno izglasavanje povjerenja Vladi.

Iz opozicije za sad nema zvaničnih potvrda te informacije. Iz Demosa, su radiju Antena M kazali da ostaju pri svom ranijem stavu da svoje dalje poteze ne otkrivaju sve dok ishod glasanja ne bude poznat, a nakon toga će kažu adekvatno i reagovati. Neven Gošović koji u Radnoj grupi predstavlja Demokrate kazao je za Antenu M, da će do 25. januara to skupštinsko tijelo sigurno raditi.

“Na koji način će se odvijati dalji događaji u zavisnosti od rezultata glasanja i novih okolnosti koje će nakon toga nastupiti. Vjerovatno će svaka od političkih partija odlučivati o daljim koracima na svojim partijskim organima”, kazao je Gošović.

Neđeljko Rudović iz Građanskog pokreta URA bio je pak konkretniji. Kaže za Radio Antena M da iako zvaničnih razgovora o zajedničkoj reakciji opozicije na eventualno izglasavanje povjerenja vladi nije bilo, nezvaničnih ipak jeste.

“Razgovarali smo o mogućem raspletu, odnosno zapletu situacije nakon glasanja o povjerenju Vladi u Skupštini 25. januara. Dakle jesmo razgovarali, ali samo to. Nijesmo još donosili nikakve konkretne odluke, jer i lideri partija i partijski organi treba da odluče prvo pojedinačno i da zauzmu svoje stavove. Zasad je sve na nivou konsultacija”, kazao je Rudović.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com