Ajkule danas u finalu Evropskog prvenstva: NEKA SE PONOVI MALAGA! - Volim Podgoricu

Ajkule danas u finalu Evropskog prvenstva: NEKA SE PONOVI MALAGA!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pokušaće da ponovi najveći uspjeh našeg reprezentativnog vaterpola osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Danas u 17 sati i 45 minuta,  “ajkule” igraju u finalu protiv domaćina, moćne Srbije u prepunoj Areni.

Očekuje se paklena atmosfera u beogradskoj Areni i čak 16 hiljada gledalaca, što je rekord za vaterpolo.

Jasno je da je Srbija veliki favorit, s obzirom na to da je u nevjerovatnoj formi i da definitivno ima najjaču selekciju na svijetu.

Međutim, kao što su najavili iz našeg tabora u finalu je sve moguće. Moguće je da se ponovi Malaga, kada smo 2008. godine u finalu nakon velike borbe i produžetaka savladali Srbiju i okitili se zlatnom medaljom.

Znala je i nakon toga naša selekcija da iznenadi srpsku ekipu. Tako smo ih nadigrali na Svjetskom prvenstvu 2013. godine.

Ipak, danas će biti najteže. Srbija se praktično nije ni umorila na putu do finala. Nanizali su sve same pobjede i to sa ubjedljivom razlikom. Sa druge strane, naša selekcija je vodila veliku borbu u četvrtfinalnu protiv Italije, a zatim i u polufinalu protiv Mađarske.

I pored svih problema uspjeli smo da odigramo savršeno u odlučujućim mečevima i što je najvažnije ostvarili smo cilj – osvojili smo medalju i plasirali se na Olimpijske igre u Riju.

Sada, naši zlatni momci mogu da odigraju bez pritiska, jer su već ostvarili ogroman uspjeh, ali sigurno da i oni, baš kao i mi, razmišljaju o novom, istorijskom zlatu.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com