Rukometaši Crne Gore vratili se iz Poljske - Volim Podgoricu

Rukometaši Crne Gore vratili se iz Poljske

Izmoreni, bolesni i tužni. Te tri riječi najbolje opisuju stanje u kojem su bili rukometaši Crne Gore, kada su se juče vratili iz Poljske.

Sa Evropskog prvenstva su selektor Ljubomir Obradović, direktor Petar Kapisoda, fizioterapeuti Bojan Milošević i Bojan Vlaisavljević, te Mirko Milašević i Božidar Leković stigli sa visokom temperaturom, koja je toliko „slomila” Bogdana Petričevića i Stefana Čavora da su morali da prime infuziju. O umoru nakon dugog puta je izlišno i govoriti, ali bi sve „lavovi” sve to zaboravili da su ostali još jednu sedmicu u Poljskoj…

Nažalost, cilj nije ispunjen. Druga faza je ostala samo san, koja je raspršena već na startu…

“Duel sa Mađarskom nam je bila najveća šansa. To je bila prva utakmica, prilika da iznenadimo, ali smo zakazali, prvenstveno na golu, pa potom u odbrani”, samokritičan je  Rade Mijatović. – Izgubili smo meč u prvih 10 minuta, iako smo poslije toga tri-četiri puta imali priliku da se vratimo.

Kapitenu Crne Gore nadu za budućnost daje izdanje protiv Danske.

“Pokazali smo šta možemo protiv Danaca, žao mi je što nismo pobijedili. Presudilo je njihovo iskustvo, a falilo nam je i malo sreće. Protiv Rusije u onom sastavu, bez Borozana, sa Petričevićem koji je imao temperaturu i još nekoliko bolesnih momaka, uz emotivno pražnjenje nakon utakmice sa Danskom, poraz je bio realan. Ipak, mogli smo i morali bolje da odigramo taj meč. Nismo zadovoljni što se nismo domogli drugog kruga, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima”.

Obradovićev tim je najbolje odigrao protiv najjačeg rivala. Možda je trebalo kalkulisati u meču sa Dancima i spremati se za duel sa Rusijom, ali Mijatović se sa tim ne slaže.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com