“Air Serbia” stjuardese traži i u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

“Air Serbia” stjuardese traži i u Crnoj Gori

Od kandidata se traži najmanje srednjoškolsko obrazovanje i perfektno znanje engleskog jezika

Avio-kompanija “Air Serbia” potražiće stjuarde(se) u Podgorici. To je prvi put da “Air Serbia”, najveći poslovni konkurent crnogorske nacionalne aviokompanije “Montenegro erlajnza”, otvara svoja vrata za zapošljavanje ljudi iz Crne Gore.

Vodeći avioprevoznik na prostoru bivše Jugoslavije objavio je juče da će zainteresovanima ponuditi mogućnost zaposlenja kao kabinskog osoblja u svojim avionima (stjuardesa i stjuarda).

air serbia stjuardese
air serbia stjuardese

“Air Serbia” će 9. februara organizovati takozvani “open day” u hotelu “Ramada”, u Podgorici. Predviđeno je da će službenici kadrovske službe srpskog nacionalnog avio-prevoznika tada primati prijave za posao i razgovarati sa svim kandidatima, zainteresovanim za karijeru člana kabinskog osoblja. Prijave onih koji uđu u uži izbor, narednog će vrednovati poseban tim kompanije. Od kandidata se traži najmanje srednjoškolsko obrazovanje i perfektno znanje engleskog jezika.

Većinski vlasnik kompanije kompanije “Air Serbia” je “Etihad” iz Dubaija, planira značajno ekspanziju flote i linija na kojima će saobraćati, zbog čega posao kabinskog osoblja nudi i mladima iz Crne Gore i BiH.

Prije nekoliko dana kompanija je objavila i konkurs za zapošljavanje novog letačkog osoblja (kapetana i kopilota) za flotu “boinga”, koji saobraćaju za njen poseban čarter-podbrend nazvan “Aviolet”. Taj konkurs takođe je otvoren za strane državljane.

“Air Serbia” ima flotu od 20 aviona tipa “ATR-72” i “airbus A 319” i “A-320”, a u maju će preuzeti i prvi širokotrupni dugolinijski avion tipa “airbus A-330” sa kojim će već u junu uspostaviti redovan saobraćaj na liniji Beograd-Njujork.

To će biti prvi put poslije više od 20 godina da neki avioprevoznik sa područja bivše Jugoslavije leti direktno za SAD.

Kompanija planira da od 2018. do 2020. godine postojeću flotu za kratke i srednje linije zamijeni sa 10 potpuno novih najsavremenijih aviona “airbus A- 320neo”.

 

(vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com